Τουρκία: Εφημερίδα εγκαλεί τον Ερντογάν για την κατοχή 20 «τουρκικών» νησιών από την Ελλάδα

Τουρκία: Εφημερίδα εγκαλεί τον Ερντογάν για την κατοχή 20 «τουρκικών» νησιών από την Ελλάδα

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, παρουσιάζει «βήμα, βήμα» την κατάληψη «τουρκικών» -όπως υποστηρίζει προκλητικά- νησιών από την Ελλάδα, μετά το 2004 - «Τουρκικές» και οι νησίδες Καλόγεροι, στο κεντρικό Αιγαίο

erdogan_main
Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu στην Τουρκία, εγκαλεί την κυβέρνηση Ερντογάν, για την κατοχή 20 «τουρκικών» νησιών και δύο βραχονησίδων στο Αιγαίο από την Ελλάδα. Με αφορμή την τελευταία προκλητική δήλωση του Τούρκου προέδρου, πως η Τουρκία δεν δεσμεύεται από την ελληνική κατοχή των νησιών- το δημοσίευμα υποστηρίζει πως επιτέλους η Άγκυρα : «παραδέχτηκε την ελληνική κατοχή, μετά από οκτώ χρόνια»

«Τα 23 νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα το 1913 και το 1923 είναι στρατικοποιημένα παρά το μη στρατιωτικό τους καθεστώς. Επίσης 20 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες των επαρχιακών διοικήσεων του Αϊδινίου, της Μούγλας και της Σμύρνης καταλήφθηκαν επίσης από την Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα, στρέφοντας τα πυρά της κατά του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υποστηρίζοντας πως επί 8 χρόνια γράφει και «φωνάζει» για ελληνική κατοχή υποτιθέμενων τουρκικών νησιών.
7-1
 

«Η Sozcu έχει φέρει την ελληνική κατοχή των νησιών στην ατζέντα της Τουρκίας εδώ και οκτώ χρόνια από το 2014. Ωστόσο, η κυβέρνηση του AKP παρέμεινε σιωπηλή για αυτό το θέμα για χρόνια. Όλα αυτά έως την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Σαμψούντα, που για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως νησιά μας βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή»

Το δημοσίευμα αναφέρει πληροφορίες για τις στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα νησιά του Αιγαίου, κατηγορώντας την χώρα μας πως παραβιάζει το μη στρατικοποιημένο καθεστώς τους, ενώ προβάλλει δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλιμ, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος «θεωρητικός» της υποτιθέμενης κατοχής τουρκικών νησιών από την Ελλάδα.
Κλείσιμο
1
 

«Το 2004 ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, (CHP) Ονούρ Γιουμέν έθεσε το ερώτημα εάν νησιά στα οποία η Ελλάδα τοποθέτησε την ελληνική σημαία ανήκαν στην Τουρκία. Απάντηση δεν δόθηκε. Ο Ερντογάν μετά από 18 χρόνια απάντησε στην ερώτηση, αφού παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα εισέβαλε στα νησιά μας» δήλωσε στην εφημερίδα προκλητικά ο Γιαλίμ, λέγοντας πως η χώρα μας ξεκίνησε να προσαρτά τα νησιά από το 2009. Μάλιστα ο ανάφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γαϊδουρονήσι. «Το 2009 κατά την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια στο Γαϊδουρονήσι (6/1/2009), αναρτήθηκε επιγραφή «Δημαρχείο». Έτσι, τεκμηριώθηκε πως η Αθήνα προσάρτησε το νησί που ανήκει στην επαρχεία Αϊδινίου» δήλωσε.

Η Sozcu παρουσιάζει όλα σχετικά τα δημοσιεύματα, των τελευταίων οκτώ χρόνων, που μαρτυρούν πως 20 «τουρκικά» νησιά και 2 «τουρκικές» βραχονησίδες βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. «Στα νησιά μας βρίσκονται 14 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις και 6.000 Έλληνες στρατιώτες. Ο Ερντογάν λέει «Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», αλλά το νησί Οινούσες της Σμύρνης και οι βράχοι Καλόγεροι βρίσκονται επίσης υπό ελληνική κατοχή από το 2004» σημειώνει προκλητικά.
resize__1_

Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και τα fake news της Sozcu συνεχίζονται, κάνοντας λόγο για ελληνικές «παρενοχλήσεις» και «παραβιάσεις» που άγγιξαν τις 1123 σε διάστημα οκτώ μηνών και για οδικές γέφυρες που θα κτίσει η Ελλάδα σε «αμφισβητούμενα» νησιά του Αιγαίου, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει.

Η εφημερίδα Soscu είναι φιλικά προσκείμενη στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανταγωνιστεί την κυβέρνηση Ερντογάν, σε ανθελληνισμό και ακρότητα κατά της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τέζτζαν κάλεσε τον Ερντογάν να αφήσει τα τραγούδια και δηλώσεις τύπου :«μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά» κατηγορώντας πως δεν έβγαλε τσιμουδιά όταν η Ελλάδα -υποτίθεται- «κατέλαβε» τουρκικά νησιά. «Όταν εισέβαλαν στα νησιά μπροστά στα μάτια σου εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν μιλούσες; Γιατί δεν μας άκουγες... Τώρα το μέλημα σου είναι η πατρίδα ή οι εκλογές;» διερωτήθηκε ο Τεζτζάν.


Ειδήσεις σήμερα

Κληρονομιά Τράγκα: Μόνο τα χωράφια του παππού της μένουν ελεύθερα στη Μαρία Καρρά

«Φως» στην αυτοκτονία της παρουσιάστριας: Η απιστία του συντρόφου της πριν τον γάμο

Δικαίωση των Nirvana στην υπόθεση περί... «παιδικής πορνογραφίας» με το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης