Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015

Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015

«Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25

5664639
Έντονα επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, καταλογίζοντας προσωπικές ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής -η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια- με την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι θα διευρυνθούν και προηγούμενες παρακολουθήσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, ενώ χαρακτήρισε «πρόβα αποχαιρετισμού το χειροκρότημα των κυβερνητικών βουλευτών προς τον πρωθυπουργό».

«Φούσκα ήσασταν και σαν φούσκα σκάσατε. Δεν έχει σημασία το γιατί και το πώς, αλλά το πρότζεκτ επανεκλογή πρωθυπουργού Μητσοτάκη, στη βάση κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ακυρώθηκε. Και η αποκαθήλωσή σας είναι απαραίτητη, για να αναβιώσει η πιθανότητα να έχουμε Δημοκρατία κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού στο κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα να είναι θεσμικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Αυτό θα ταίριαζε σε άλλα καθεστώτα, όχι σε δημοκρατικό καθεστώς. Εσείς πήρατε την ΕΥΠ στα χέρια σας. Και όταν έσκασε η βόμβα νίψατε τας χείρας σας, υποστηρίζοντας, δεν γνώριζα, αν το ήξερα δεν θα το είχα επιτρέψει», ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε:

«Διαλέγετε κ. Μητσοτάκη τον εξευτελισμό για να πείσετε ότι δεν είστε ένοχος. Αλλά τελικά καταλήξατε και ένοχος και εξευτελισμένος. Προσπαθήσατε να κρυφτείτε πίσω από το ε…και τί έγινε, όλοι οι πρωθυπουργοί τα ίδια κάνουμε. Εδώ όμως δεν μιλάμε για τα μνημόνια, που, ναι, όλοι σας υπογράψατε. Εδώ μιλάμε για το ελληνικό Watergate -έτσι το αποκαλεί η εφημερίδα που αποκάλυψε το Watergate, η Washington Post. Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς Συριζαίους, κομμουνιστές, οπαδούς του ΜέΡΑ;».

Κλείσιμο
Ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας στο ερώτημα που του έθεσε ο πρωθυπουργός αν το τηλέφωνό του παρακολουθείτο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «ισχύει κάθε λέξη που έχω καταθέσει στη Βουλή και έχω γράψει στο βιβλίο μου και δεν ισχύουν τα λόγια που τα τρολς της ΝΔ έβαλαν στο στόμα μου».

«Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ

Ναι, είναι αλήθεια ότι το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015 έως και τουλάχιστον το 2020, κυρίως από την NSA -κάτι που έχει αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία στα ισπανικά δικαστήρια, στοιχεία που είναι στη διάθεσή σας αν τα θέλετε και συμπεριλαμβάνουν στην δικογραφία των ισπανικών δικαστηρίων τα περιεχόμενα του κινητού μου, βίντεο και ηχογραφημένες συνομιλίες μου. Ο λόγος που εγκάλεσα δημοσίως τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, ήταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ναι, εμείς στο ΜέΡΑ25 εγκαλούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα δικά σας προσωπικά εγκλήματα κύριε Μητσοτάκη». Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι το κόμμα του θα ταχθεί «υπέρ της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου ήταν ένα από τα θύματα του μητσοτακικού εταιρικού παρακράτους» και συμπλήρωσε: «Δεν θα δώσουμε πάτημα στον κ. Μητσοτάκη να συμψηφίσει τα εγκλήματά του με απαράδεκτες καταστάσεις του παρελθόντος.

Θα ζητήσουμε όμως να διερευνηθούν τρία συγκεκριμένα πράγματα:

Πρώτον: Η παρακολούθηση ανθρώπων του ΚΚΕ.

Δεύτερον: Το πώς και το γιατί, ο κ. Ράμμος, ως πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απόρρητου των Τηλεπικοινωνιών, ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιοι Έλληνες πολίτες παρακολουθούνται, το αν ο εισαγγελέας εφετών, που δίνει το πράσινο φως για τις παρακολουθήσεις, έμαθε ποτέ ότι έδωσε άδεια για την παρακολούθηση δημοσιογράφου, πολιτικού αρχηγού.

Τρίτον: Τι έκανε και τι κάνει η ΕΥΠ μετά το 2005 για να αποτρέπει την NSA να παρακολουθεί το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και άλλους 100 αξιωματούχους του ελληνικού κράτους».

«Το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της διάφανης εταιρικής και κρατικής εξουσίας με προστατευμένους πολίτες, δημοσιογράφους, ακτιβιστές και, ναι, και πολιτικούς» επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ υποστήριξε ότι με την υπόθεση των υποκλοπών κουρελιάστηκε το Σύνταγμα και ό,τι απέμεινε από την αστική Δημοκρατία.

«Για εμάς, για το ΜέΡΑ25, το ζητούμενο είναι όχι απλά να πέσετε αλλά να υπάρξει ολική ρήξη με το καθεστώς που σας ανέδειξε και τώρα σας βάζει στον πάγο», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε την εικόνα των υπουργικών εδράνων από την εν εξελίξει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επισυνάπτοντας μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία. 
«Η εικόνα των υπουργών μας τώρα κατά τη συζήτηση για το ελληνικό Γουοτεργκέιτ. Ούτε μια γυναίκα στα υπουργικά έδρανα. Ο αυταρχισμός κι η πατριαρχία πάντα συμβάδιζαν...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας είχε προχωρήσει σε έκκληση προς του βουλευτές να μην τραβούν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.



Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Συμφέροντα εντός κι εκτός θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις - Δεν κάνω πίσω, ο λαός αποφασίζει

Αλεποχώρι: Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες

Πολεμικό Ναυτικό: Θρίλερ ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Θάλειας - Εφαγε σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης