Επεισόδιο Τσίπρα-Γεραπετρίτη: Δεν είπα ψέματα για τις παρακολουθήσεις, είπε ο υπουργός - Όπισθεν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Επεισόδιο Τσίπρα-Γεραπετρίτη: Δεν είπα ψέματα για τις παρακολουθήσεις, είπε ο υπουργός - Όπισθεν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Γεραπετρίτη πως είπε ψέματα στους βουλευτές μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, παρέχοντας  διαβεβαιώσεις για την μη παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

gerapetritis-tsipras-arthro
Σε ανασκευή των βαρύτατων καταγγελιών κατά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτολογία του κατηγόρησε τον κ. Γεραπετρίτη πως είπε ψέματα στους βουλευτές μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υποστηρίζοντας πως παρείχε διαβεβαιώσεις για την μη παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Τσίπρας - Γεραπετρίτης


«Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης ήρθαν εδώ στη Βουλή με τον κ. Κοντολέοντα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και έλεγαν ψέματα σε διαδοχικές ερωτήσεις βουλευτών ότι δήθεν δεν υπάρχει καμία ανάμιξη της ΕΥΠ στην απόπειρα παρακολούθηση ςτου κ. Ανδρουλάκη» είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας και σε άλλα σημεία της τοποθέτησή του την συγκεκριμένη μομφή.

Αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε το λόγο για να απαντήσει επι προσωπικού. «Με κατηγορήσατε κ. Τσίπρα ότι είπα ψέματα σε μια συνεδρίαση που γνωρίζετε είναι δεσμευτικά απόρρητη και ξέρετε ότι δεν μπορώ να απαντήσω επι της ουσίας» είπε αρχικά ο κ. Γεραπετρίτης για να προσθέσει «Δηλώνω ευθέως ενώπιον των μελών που ήταν στην Επιτροπή των Θεσμών ότι τίποτα από όσα μου αποδώσατε δεν είπα».

Μάλιστα ο κ. Γεραπετρίτης απευθύνθηκε προσωπικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλώ τον κ. Κατρούγκαλο να πει τώρα στον αρχηγό του αν όντως ανέφερα όσα μου απέδωσε ο κ. Τσίπρας. Σας παρακαλώ κ. Τσίπρα να ανακαλέσετε. Και σας γνωρίζω ότι προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω όλα τα δικαιώματα για να περιφρουρήσω την αξιοπρέπειά μου. Είπατε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και του νόμο και ειναι το μόνο σωστό που είπατε κ. Τσίπρα».

Ανταπαντώντας ο κ. Τσίπρας δεν επανέλαβε τον ισχυρισμό περι ψευδών αναφορών από τον κ. Γεραπετρίτη αλλά πως ο υπουργός Επικρατείας δεν παρενέβη όταν «έλεγε ψέματα ο τότε διοικητής της ΕΥΠ»

«Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν δώσατε διευκρινήσεις όταν ακούγατε τον κ. Κοντολέοντα να λέει ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.




Ειδήσεις σήμερα

«Μπορούν να ανοίξουν χωρίς μάσκα τα σχολεία, self test πριν μπουν στις τάξεις», λέει η Παγώνη

Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος στο Αλεποχώρι - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες

Ακάρ για τα F-16: Η Ελλάδα πήγε πόρτα-πόρτα στις ΗΠΑ για να μην μας τα δώσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης