Ανδρουλάκης: Παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία

Ανδρουλάκης: Παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία

«Δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός, δεν κινούμαστε αλα καρτ», σημείωσε απαντώντας σε όλους όσους τους ταυτίζουν με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ - Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια αρχή, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

androulakis
Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους κινήθηκε η χθεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη διευρυμένη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και των γραμματέων από όλους τους τομείς του κόμματος. Στην γεμάτη από κεντροαριστερά στελέχη αίθουσα της Γερουσίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών και έδωσε το πολιτικό στίγμα των επόμενων ημερών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έκρυψε την φόρτιση του όταν ανέβηκε στο βήμα της Bουλής, συγκινημένος από το παρατεταμένο χειροκρότημα των συντρόφων του και τη στήριξη που έχουν δείξει στην προσωπική του περιπέτεια την οποία ταυτίζει με «μια ακόμη περιπέτεια» της δημοκρατικής παράταξης. Άλλωστε, όπως είπε, «παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ηγεσία της Παράταξης, και μέσω εμού να παρακολουθούν όλους εσάς». Σημείωσε ότι νιώθει προδομένος ως Έλληνας πολίτης ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο θεωρήθηκε «εθνικός κίνδυνος». «Είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια οι πρωτοβουλίες μου εκείνης της περιόδου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ή η δημιουργία του rescEU και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που έσωσε πέρσι το καλοκαίρι την Εύβοια από ολοκληρωτική καταστροφή;», διερωτήθηκε.
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κοινή Συνεδρίαση ΚΟ & Πολιτικού Συμβουλίου

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ότι «είναι πασιφανές, ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της. Το σχέδιο τους όμως απέτυχε παταγωδώς». Απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε «είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δύο της Υπουργοί της παραπλάνησαν τον Ελληνικό λαό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, που βάφτισε «νόμιμο λάθος» την παραβίαση του Συντάγματος και μάλιστα με καλεί να γίνω συνένοχος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν έχει κληθεί ποτέ να ενημερωθεί αρμοδίως για τους λόγους της «αντισυνταγματικής», όπως τη χαρακτήρισε, παρακολούθησης του κινητού του από την ΕΥΠ. «Ουδέποτε -και θέλω να το πω γιατί ακόμα είναι ένα fake news της προπαγάνδας της ΝΔ- υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια αρχή. Σταματήστε λοιπόν τα ψέματα! Θέλετε να με οδηγήσετε να έρθω μόνος μου για να μου ψιθυρίσετε κάτι στο αυτί. Να παρανομήσω εγώ για να νομιμοποιήσω τις δικές σας παρακρατικές πρακτικές».

Αξιοσημείωτο είναι ότι επεσήμανε ότι «στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος, από την αποστολή στο κινητό μου του μολυσμένου μηνύματος [λογισμικό Predator]. Ρωτώ δημοσίως: Έχει ελεγθεί το ίχνος στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που άφησε ο τηλεφωνικός αριθμός της γυναίκας που χρησιμοποιήθηκε το τηλέφωνο της για να σταλεί το μήνυμα δόλωμα; Αυτό το στοιχείο θα χαθεί σε μερικές μέρες όπως λένε οι ειδικοί. Οφείλετε να το γνωρίζετε για να δράσετε ταχύτατα. Δε χρειάζεται να χαθεί ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση».

Αναφερόμενος στην πρόταση για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που έκανε το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως αφορά «συγκεκριμένες υποθέσεις, όποια κυβέρνηση κι αν αφορούν, με τεκμηριωμένα στοιχεία», όπως η δική του και η περίπτωση του ΚΚΕ. «Θέλουμε μια εξεταστική που θα διερευνήσει τεκμηριωμένα στοιχεία. Όχι μέσα από μια χρονική επέκταση να μην βρεθεί τίποτα και να χαθούν σοβαρά ζητήματα σε μια προσπάθεια συγκάλυψης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την σημερινή συζήτηση στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στην αυτονομία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απορρίπτοντας την γαλάζια κριτική πως το κόμμα του ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η δική μας αγωνία είναι να γίνει κουβέντα με στοιχεία, όχι συζήτηση διχασμού και τοξικού κλίματος. Αυτός ο δρόμος είναι της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης», είπε.

Κλείσιμο
«Η ΝΔ ακολουθεί κατά γράμμα τις τακτικές που βίωσε η χώρα την εποχή Τσίπρα-Καμμένου», σχολίασε, εξηγώντας πως όσα συμβαίνουν δεν φέρνουν το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο κοντά φέρνουν την ΝΔ με την περίοδο 2015-2019».

Απευθύνθηκε, δε, και στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «μέχρι προχθές ήμουν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόθυμος εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι έχει να πει σήμερα ο Τσίπρας; Πάλι αυταπάτες;», αναρωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός, δεν κινούμαστε αλα καρτ». Προανήγγειλε «αγώνα διαφάνειας, αξιοπιστίας, αξιοπρέπειας και αρχών», προβάλλοντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως την καλύτερη εναλλακτική απέναντι στον «τοξικό δικομματισμό».

Ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε πως στόχος του δεν είναι τα πολιτικά οφέλη, αλλά να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη και να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ. Μάλιστα, έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε, ο ίδιος μαζί με συναδέλφους του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέπει τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανοί βουλευτές για τους S-400 στην Τουρκία: «Δεν γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ να συνεργάζεται με το καθεστώς Πούτιν»


Είμαστε μπροστά στον δυσκολότερο χειμώνα της σύγχρονης ιστορίας μας, προειδοποιεί Ουκρανός υπουργός

Στην τετράδα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος πόλο κορασίδων η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης