Επεισόδια στο camp μεταναστών Ελαιώνα - «5 - 10 άνθρωποι διαμαρτύρονται», λέει ο Μηταράκης

Επεισόδια στο camp μεταναστών Ελαιώνα - «5 - 10 άνθρωποι διαμαρτύρονται», λέει ο Μηταράκης

Μόλις 18.000 θέσεις είναι καλυμμένες πλέον από το σύνολο των 52.000 σε δομές σε όλη τη χώρα

elaionas-546
Την είδηση πως το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια στο camp μεταναστών στον Ελαιώνα μετέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, η συγκεκριμένη δομή έχει κλείσει τον κύκλο ζωής της και κατ επέκταση δρομολογείται η εκκένωσή της, όσο προχωρούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου όσων βρίσκονται εντός οι οποίοι είναι περίπου 600 από 2.500 που είχε φτάσει να φιλοξενεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως όσοι είναι δρομολογημένοι να μεταφερθούν σε άλλες πιο σύγχρονες δομές δεν φέρνουν καμία αντίρρηση και αντιδρούν κυρίως αλληλέγγυοι και περίπου 5-10 άτομα, κάποιοι Αφρικανοί.

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η δομή στον Ελαιώνα ανήκει στον δήμο Αθηναίων και η κυβέρνηση αλλά και ο Δήμος έχουν αποφασίσει το κλείσιμό της.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία». .Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη στην χώρα έχουν απομείνει πλέον 35 δομές από τις 121 που υπήρχαν το 2020 έχοντας έτσι επιτύχει μεγάλη αποσυμφόρηση και συγκεκριμένα για τον αριθμό των μεταναστών σε αυτές τις εγκαταστάσεις τόνισε πως από τις 92.000 θέσεις που υπήρχαν το 2020 σήμερα υπάρχουν 18.000 οι οποίοι βρίσκονται σε δομές συνολικής χωρητικότητας 52.000 θέσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Μετά το ράπισμα στην Τουρκία, σε Αλεξανδρούπολη και Σπέτσες

Σκιάθος: Ο αυτόχειρας επιχειρηματίας κατονόμασε τοκογλύφο στο σημείωμά του

Θρήνος στην Κρήτη για τον 50χρονο πατέρα τριών παιδιών που καταπλακώθηκε από δέντρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης