Δημοσκόπηση της Marc για το «ΘΕΜΑ»: Προβάδισμα 9,5 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση της Marc για το «ΘΕΜΑ»: Προβάδισμα 9,5 μονάδων για τη ΝΔ

Σε επαφή με την αυτοδυναμία η ΝΔ, ανεβαίνει λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ, πέφτει το ΠΑΣΟΚ - Δείτε όλη τη δημοσκόπηση στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kalpi-ekloges
Σε τροχιά αυτοδυναμίας, την οποία μπορεί να κατακτήσει με μια μικρή βελτίωση των επιδόσεών της στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, εξακολουθεί να κινείται η κυβερνητική παράταξη, καθώς, σε πείσμα της μεγάλης πίεσης την οποία αισθάνεται η ελληνική κοινωνία από την ακρίβεια, η πλειονότητα των πολιτών συνεχίζει να εναποθέτει τις ελπίδες της για αντιμετώπιση των προβλημάτων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τρία χρόνια μετά την κυβερνητική αλλαγή της 7ης Ιουλίου του 2019, από τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» προκύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί σταθερά το υψηλό προβάδισμά του σε δημοτικότητα έναντι όλων των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών (με 46,7%), ενώ υπερέχει συντριπτικά του προκατόχου του στην πρωθυπουργία Αλέξη Τσίπρα στην πεποίθηση των πολιτών για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε περιόδους κρίσεων με ποσοστό 51,9% έναντι 29,1%.

Σε αδρές γραμμές, το εκλογικό σκηνικό δείχνει παγιωμένο, αφού οι μεταβολές που καταγράφονται στην πρόθεση ψήφου των πολιτών είναι απολύτως οριακές και δεν ανατρέπυν τους συσχετισμούς που είναι διαμορφωμένοι εδώ και καιρό στη σειρά κατάταξης των κομμάτων τόσο σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της κορυφής όσο και στα χαμηλότερα μέτωπα.

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,3%, το ΚΚΕ με 5,7% και η Ελληνική Λύση με 5%. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,9%.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
prothesi


Ειδήσεις σήμερα:

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: «Κινδύνευσαν τρεις άντρες μας στις επιχειρήσεις, σώθηκαν την τελευταία στιγμή»

«Καμίνι» σήμερα η χώρα με θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς Κελσίου - Δείτε σε ποιες περιοχές

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Μαρούσι - «Σμπαράλια» το αυτοκίνητο που επέβαιναν (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης