Στέλιος Πέτσας για τη φωτιά στην Πεντέλη: «Περίεργες οι συνθήκες που υπήρξαν, την περιορίσαμε μέσα στο 24ωρο»

Στέλιος Πέτσας για τη φωτιά στην Πεντέλη: «Περίεργες οι συνθήκες που υπήρξαν, την περιορίσαμε μέσα στο 24ωρο»

Τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα αποζημιώσεων

petsas-eurokinisi-arxeio
Για τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων  αλλά και για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών μίλησε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας,  καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Στο κομμάτι της πρόληψης των πυρκαγιών, είπε ότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει, πριν από ένα μήνα ότι είχε διαθέσει περίπου 100 εκατ. σε προληπτικούς καθαρισμούς δασικών εκτάσεων.

Σε ερώτηση εάν το πρόγραμμα αυτό διενεργήθηκε σωστά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η ίδια η πραγματικότητα τους επιβεβαιώνει καθώς, εάν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη.


Δείτε βίντεο 


Αποτίμηση στο επιχειρησιακό σχέδιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο περιορισμός της πυρκαγιάς αυτής σε λιγότερο από 24 ώρες με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, οφείλεται στον συντονισμό και την αυταπάρνηση όλων.

Στο ενδεχόμενο του εμπρησμού σχολίασε ότι είναι βασικό να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών, αλλά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις περίεργες συνθήκες που υπήρξαν.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε, επίσης, ότι οι πυρκαγιές την Αττική έγιναν εντός αστικού ιστού με σχεδόν 100.000 κατοίκους, επομένως το έργο της εκκένωσης ήταν πολύ απαιτητικό και έπρεπε οι εκκενώσεις να γίνουν μέσα στην νύχτα και γρήγορα.

Κατόπιν των εκκενώσεων αναγκαία ήταν η παρουσία των αστυνομικών για προστασία των κατοικιών από την Αστυνομία.


Επιπλέον ενέργειες στήριξης της πρόληψης

«Το Υπουργείο εσωτερικών χρηματοδοτεί, μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, πολλές ενέργειες που αφορούν την πολιτική προστασία, την χρήση έξυπνων αισθητήρων και άλλων μέσων επιτήρησης, πρόληψης, καθώς και άμεσης αντίδρασης και ενημέρωσης των κέντρων επιχειρήσεων σε τοπικό και πιο κεντρικό επίπεδο» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Μέτρα στήριξης των πληγέντων

Στήριξη για τις δαπάνες των πρώτων αναγκών των φυσικών προσώπων που ορίζονται στα 600 ευρώ, αντικατάσταση οικοσυσκευών με κρατική στήριξη μέχρι 6.000 ευρώ, παροχή στεγαστικής συνδρομής έως και 80% από το κράτος σε περίπτωση καταστροφής του σπιτιού, είναι μερικά από τα μέτρα που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση για την στήριξη των πυρόπληκτων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των πολιτών.


Κλείσιμο
Τέλος, στα σενάρια των εκλογών ο κ. Πέτσας απάντησε: «Κάθε υπουργείο κάνει την δουλειά του, είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές».


Ειδήσεις σήμερα:

Αργυρούπολη: Επτά μήνες σε κώμα η 40χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον προπονητή τζούντο

Οι «πασάδες» της Τουρκίας: Ελληνες ποδοσφαιριστές που τους κάνουν... τεμενάδες οι γείτονες

Καιρός: Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του καύσωνα διαρκείας, θα «καεί» σήμερα η δυτική Ελλάδα - Σαββατοκύριακο με 40άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης