Anadolu: Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες που δραπέτευσαν οι τρομοκράτες μετά το πραξικόπημα

Anadolu: Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες που δραπέτευσαν οι τρομοκράτες μετά το πραξικόπημα

Το τουρκικό πρακτορείο θυμάται τους 8 στρατιώτες που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την άρνηση της Αθήνας να τους εκδώσει στην Τουρκία

alexandroupoli_elikoptero
Ένα από τα πρώτα σημεία διαφυγής των τρομοκρατών της FETO μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016, χαρακτηρίζει την Ελλάδα το πρακτορείο Anadolu σε άρθρο του, με αφορμή τη σημερινή επέτειο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο και τα στοιχεία που επικαλείται, από τις 15 Ιουλίου του 2016 περίπου 20.000 Τούρκοι πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποιών μέλη της FETO, μπήκαν στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου ή του Έβρου. Κι ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών κατευθύνθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, «περίπου 9.000 από αυτούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην ίδια την Ελλάδα» αναφέρει το Anadolu, επαναφέροντας το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση 8 πραξικοπηματιών στην Τουρκία.

anadolu_praksikopima


«Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις αυτής της διαδικασίας ήταν το γεγονός πως 8 στρατιώτες μέλη της FETO πήγαν στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη μέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος με στρατιωτικό ελικόπτερο, που ανήκε στην Τουρκία» σημειώνει το πρακτορείο, προσθέτοντας πως «οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν το σχέδιο πραξικοπήματος και η Αθήνα αρνήθηκε να συμφωνήσει με τα επίμονα αιτήματα έκδοσης από Τούρκους αξιωματούχους, καθώς δεν θα δικάζονταν δίκαια στην Τουρκία», ενώ από τη δική τους πλευρά «τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι στρατιώτες μέλη της FETO στάλθηκαν στο εξωτερικό από τις ελληνικές αρχές από φόβο ότι η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας θα επιδιώξει να επιστρέψουν».

Τέλος, το Anadolu κάνει αναφορά και σε ένα βίντεο, που παρουσιάζει τον Φετουλάχ Γκιουλέν σε μια εκδήλωση στην Αθήνα, για ένα βιβλίο του που μεταφράστηκε στα ελληνικά, με τον αρχηγό της FETO να χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αδελφή χώρα» και πως «χάρη σε αυτή την αδελφότητα, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Αυτό που έκανε η Ελλάδα θα γραφτεί με χρυσό και ασήμι στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ντράγκι δεν δείχνει να «θέλει να το ξανασκεφτεί» για την πρωθυπουργία, λέει η Rai

Καλύπτουμε το 60% των αυξήσεων, είπε με αφορμή την ενεργοποίηση του Power Pass ο Μητσοτάκης

Συνελήφθη η κοκκινομάλλα λογίστρια που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 880.000 ευρώ και διέφευγε για 10 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης