Καρανίκας: Παράδειγμα προς μίμηση ο Γεωργιάδης, ζήτησε συγγνώμη για τη Novartis

Καρανίκας: Παράδειγμα προς μίμηση ο Γεωργιάδης, ζήτησε συγγνώμη για τη Novartis

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα πήρε θέση υπέρ της στάσης του υπουργού Ανάπτυξης – Αναγκάστηκε να κατεβάσει από το Facebook την ανάρτηση, αλλά με νέο κείμενο εξηγεί την στάση του - «Δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανέναν όταν μιλάω καλά για κάποιο άτομο ακόμα και άμα είναι αντίπαλος»

karanikas1
Από… σαράντα κύματα πέρασε η πρωτοβουλία του πρώην Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Καρανίκα να αναγνωρίσει δημόσια, με σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την παρρησία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη.

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «αιρετική», ο κ. Καρανίκας υποστήριξε πως «o κύριος Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός και μέλος της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή αποδέχεται δημόσια τα λάθη και παίρνει θέση», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι ευκαιρία για μπούλινγκ ακόμα και όταν είσαι αντίπαλος».

Δείτε την ανάρτησή του:
karanikas-1

Στις επόμενες ώρες, ωστόσο, ο κ. Καρανίκας απέσυρε την εν λόγω ανάρτησή του εν μέσω επιθέσεων που δέχτηκε, σχολιάζοντας πως «μια αιρετική στάση οδήγησε σε αδιέξοδο την κουβέντα. Είναι προφανές ότι αυτό με αναγκάζει να το αποσύρω. Συγνώμη για την αναστάτωση».

karanikas1
Εντέλει, με νέα ανάρτησή του σήμερα, ο κ. Καρανίκας επανήλθε με αφορμή τη συγγνώμη του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας πως «η αποδοχή του λάθους στην πολιτική δεν είναι πρόζα, αντιθέτως είναι το επόμενο βήμα για ένα θέμα που λοιδορήθηκε και η αποκατάσταση της πραγματικότητας είναι προς όφελος μας».

«Προσωπικά έμαθα να μην αδικώ τους ανθρώπους και θέλω να το τηρώ γιατί δεν με φοβίζει η αλήθεια. Δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανέναν όταν μιλάω καλά για κάποιο άτομο ακόμα και άμα είναι αντίπαλος», κατέληξε.

Αναλυτικά, η νέα ανάρτηση:
karanikas2

Η Συγνώμη και η αποδοχή λάθους δεν είναι πρόζα.

Η πολιτική θέλει πολιτικό κριτήριο που να μη προσβάλει το γεγονός ούτε τον σκοπό.

Όταν κάποιος πολιτικός αναγνωρίζει το λάθος του πρέπει να του το αναγνωριζουμε.

Αν το γεγονός της αναγνώρισης λάθους δεν το αντιλαμβανόμαστε ως μια διαδικασία αποκατάστασης τότε είναι λογικό να το υποτιμήσουμε και να να το αντιμετωπίσουμε ως πρόζα που σκοπό έχει να θολώσει την πραγματικότητα.

Η αποδοχή του λάθους στην πολιτική δεν είναι πρόζα, αντιθέτως είναι το επόμενο βήμα για ένα θέμα που λοιδορήθηκε και η αποκατάσταση της πραγματικότητας είναι προς όφελος μας.

Αυτό συμβαίνει με τον αντίπαλο μας όταν ζητάει συγνώμη ή επιβεβαιώνει το λάθος του.

Σκοπός μας είναι να γίνει κατανοητή η πολιτική μας και η πολιτική μας να επηρεάσει την πλειοψηφία του κόσμου αλλάζοντας τις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις.

Η αναφορά μου σε έναν αντίπαλο μας επειδή αναγνώρισε ότι εμείς είχαμε δίκιο και αυτός άδικο, δεν σημαίνει ότι ο αντίπαλος έπαψε να είναι αντίπαλος, ούτε ότι αλλάξαμε σκοπό.

Να μάθουμε να αναγνωριζουμε τα γεγονότα ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον σκοπό μας, ειδάλλως ο σκοπός μετατίθεται προς όφελος ενός γεγονότος που δεν το αντιληφθήκαμε.

Προσωπικά έμαθα να μην αδικώ τους ανθρώπους και θέλω να το τηρώ γιατί δεν με φοβίζει η αλήθεια.

Δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανέναν όταν μιλάω καλά για κάποιο άτομο ακόμα και άμα ειναι αντίπαλος.

Κάτι δημοσιογραφικά σκουπίδια όπως αυτό των news247 που ασχολήθηκαν με το γεγονός λοιδορώντας εμένα, τα αφήνω να πέσουν όπως πέφτουν κάτι απόβλητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου στον Πειραιά: Τον έδειραν με στειλιάρι επειδή πήγε για καφέ με μια φίλη του!

Οι New York Times εκθειάζουν την εντυπωσιακή αναγέννηση της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης