Τι είπε ο Μητσοτάκης σε στελέχη της ΝΔ στο Στρασβούργο - Διακοπές με… εκλογική προετοιμασία

Τι είπε ο Μητσοτάκης σε στελέχη της ΝΔ στο Στρασβούργο - Διακοπές με… εκλογική προετοιμασία

Εξήγησε στα γαλάζια στελέχη ότι βασικός στόχος του κόμματος είναι να έχει την καλύτερη δυνατή επίδοση ήδη από την πρώτη κάλπη

mitsotakis-eurokoinovoulio-arthro
Με αμιγώς προεκλογικό μενού ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου περίπου 30 στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ από τις οργανώσεις του εξωτερικού, με βασικό θέμα στη συζήτησή τους την εκλογική προετοιμασία. Και μπορεί για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός να απέφυγε να κάνει τα γαλάζια στελέχη…σοφότερα ως προς τον χρόνο των εκλογών, έδειξε, όμως, ότι θέλει ο μηχανισμός να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ μεγάλη σημασία αποδίδει και στην ενεργό κινητοποίηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στα γαλάζια στελέχη ότι βασικός στόχος του κόμματος είναι να έχει την καλύτερη δυνατή επίδοση ήδη από την πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής. Και αυτό, όπως εξήγησε, αυτή είναι οι πιο κρίσιμη για την κινητοποίηση και την ψυχολογία του κόμματος, καθώς, εν πολλοίς οι πρώτες εκλογές, θα κρίνουν τη δυναμική και τα διλήμματα των δεύτερων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα γαλάζια στελέχη να μπουν οι μηχανές στο φουλ και να ανέβουν οι κομματικοί ρυθμοί. Ο ίδιος έδειξε, για άλλη μια φορά, να προτιμά οι κάλπες να στηθούν στο τέλος της τετραετίας, αλλά, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση μπαίνει και ημερολογιακά στον τέταρτο χρόνο της θητείας της, ο οποίος είναι de facto προεκλογικός, ενώ επέμεινε ότι η χώρα δεν αντέχει μια μακρά προεκλογική περίοδο. Αυτές οι αναφορές του πρωθυπουργού, ομολογουμένως, προκάλεσαν συζητήσεις στα γαλάζια στελέχη, τα οποία, στη πηγαδάκια τους μετά τη συνάντηση προβληματίζονταν για το πότε εν τελεί θα στηθούν οι κάλπες.

Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα κομματικά στελέχη να συνδυάσουν τις… διακοπές τους με την οργανωτική προετοιμασία. Με άλλα λόγια, τους κάλεσε να ξεκουραστούν ενόψει των όσων έρχονται, χωρίς, όμως, να εφησυχάσουν και να ρίξουν ρυθμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφήνοντας να επενεργήσει η θερινή ραστώνη.

Κατά τις πληροφορίες του protothema.gr μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στα οργανωτικά των εκλογών, καθώς τα στελέχη του εξωτερικού επωμίζονται ένα διπλό βάρος: αφενός καλούνται να πείσουν όσο περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους των αποδήμων (κλείνουν δύο μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών) και από την άλλη να προετοιμαστούν για την κινητοποίηση όσων θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν. Μάλιστα, ο ρόλος τους σε αυτές τις εκλογές θα είναι ακόμα πιο δύσκολος και απαιτείται ειδικός σχεδιασμός, μιας και οι εκλογές θα είναι διπλές, ενώ στις δεύτερες εκλογές δεν θα υπάρχει σταυρός, συνεπώς το βάρος της κινητοποίησης πέφτει αποκλειστικά στο κόμμα.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά τα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είδε και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ (Β. Μεϊμαράκης, Σ. Κυμπουρόπουλος, Μ. Σπυράκη, Α. Ασημακοπούλου, Ε. Βόζενμπεργκ, Μ. Κεφαλογιάννης), όπου εκ νέου, με όσα είπε, έδωσε το μήνυμα ότι δεν έχει «κλειδώσει» τις αποφάσεις του για τον χρόνο των εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Ο Άρης Σοϊλέδης και ο Στάθης Σχίζας στον τελικό - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο για την επίθεση στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Σικάγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης