Τούρκος αναλυτής: «Ήταν να πάρουμε 110 F-35, αλλά…»

Τούρκος αναλυτής: «Ήταν να πάρουμε 110 F-35, αλλά…»

Ο απόστρατος αντιπτέραρχος αποκάλυψε πως σχέδιο της Άγκυρας ήταν η αντικατάσταση των παλιών F-16 και F-4 με τα υπερσύγχρονα F-35, όμως αυτό ναυάγησε μετά την εκδίωξη της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής λόγω απόκτησης των ρωσικών S-400

analitis_tourkos
Αφού διαμαρτυρήθηκε για την… γαλοπούλα που βάλλεται από ελληνικό Rafale, καυστικό θέμα ελαστικού σήματος πάτς (Patch) που προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία, ο Τούρκος αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, αποκάλυψε πως ο σχεδιασμός της Άγκυρας ήταν για απόκτηση 100 με 110 F-35 από τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Καρακούς -αναφερόμενος στα σχέδια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αναφέρει πως η Τουρκία επεδίωκε να αντικαταστήσει τα παλαιά F-16 και F-4 με τα F-35. Σχέδιο ωστόσο, που ναυάγησε μετά την εκδίωξη της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής λόγω απόκτησης των ρωσικών S-400.

Türkiye'nin F-16'ya ihtiyacı var mı? F-35 krizinde geri dönüş olacak mı? Erdoğan Karakuş yanıtladı


«Η Τουρκία με τα F-35 είχε ένα σχεδιασμό για να βγάλει από το στόλο της τα 40 περίπου παλιότερα F-16 όπως και τα 50 περίπου F-4 τα οποία υπηρετούσαν σχεδόν 50 χρόνια, ενώ ήδη και ήδη είχε αποσύρει τα F5. Όμως επειδή η Τουρκία δεν πήρε τα F-35, δεν έγινε εφικτή η διαδικασία της αντικατάστασης. Ο σχεδιασμός μας εν προκειμένω ήταν να διαθέτουμε 100 με 110 F-35» δήλωσε ο απόστρατος αντιπτέραρχος, λέγοντας πως μονόδρομος αποτελεί η ενίσχυση των F-16. «Αφού δεν έγινε δυνατό να αγοραστούν, όπως δεν έγινε δυνατόν και ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών, προέκυψε εντέλει η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση σε F-16 στην θέση των F-35» (μετάφραση : tourkikanea.gr)

Πρόσφατα ο Καρακούς υποστήριξε πως τυχόν «θερμό επεισόδιο» με την Ελλάδα, θα εξελιχθεί σε «ολοκληρωτικό πόλεμο» ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας τη σημασία της «αεροπορικής υπεροχής» που θα πρέπει να έχει η Τουρκία, προκειμένου να μην υποστεί σοβαρές απώλειες στο έδαφος.



Ειδήσεις σήμερα:

Ράπερ με το παρατσούκλι «Awake» και «φαν του Τραμπ» ο 22χρονος συλληφθείς για το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ

Έκρηξη βόμβας σε εν κινήσει όχημα στην Κύπρο - Στο νοσοκομείο ο 30χρονος οδηγός

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις ρεύματος για τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης