Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τις εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τις εκλογές

Σύγκρουση την Τετάρτη στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική - Την Πέμπτη συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2019

mitsotakis_skepsi_art
Μπορεί ο Ιούλιος να μπήκε και οι προεκλογικοί ψίθυροι να δίνουν και να παίρνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, εμφανίζεται αποφασισμένος να πάει… με το πόδι ως το γκάζι ως τις διακοπές του Αυγούστου, όταν και θα κλειδώσουν οι όποιες αποφάσεις όσον αφορά τις εκλογές και αν θα εξαντληθεί η τετραετία.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το momentum για την κυβέρνηση και να υπεραμυνθεί του έργου που έχει γίνει, μπαίνοντας ο ίδιος μπροστά για την προβολή μεταρρυθμίσεων που έτρεξαν, αλλά και θέτοντας διλήμματα στους πολίτες με το βλέμμα σε μια δεύτερη τετραετία, μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Αυτόν τον διττό χαρακτήρα θα έχουν και οι παρεμβάσεις του τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να στηρίξει παρεμβάσεις που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας που δρομολογήθηκε την 1η Ιουλίου σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες, με την προοπτική να επεκταθεί σταδιακά σε ένα εύρη φάσμα δραστηριοτήτων. Εξ ου και σήμερα αναμένεται να βρεθεί εκτός του Μαξίμου, προκειμένου να δει από κοντά την εφαρμογή της. 

Παράλληλα, την Τρίτη θα είναι εκτός συνόρων και θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργου, ενώπιον και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προβάλλοντας ως κεντρικό επιχείρημα ότι η χώρα έχει…αλλάξει πίστα, όπως πιστοποιείται και από την προοπτική εξόδου από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου. Η εμφάνιση στο Στρασβούργο, πάντως, θα έχει χαρακτηριστικά… ντέρμπι, μιας και στην αίθουσα θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στον πρωθυπουργό αναμένεται να απαντήσει ως επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά, βεβαίως, σε άλλη αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα δει κομματικά στελέχη της ΝΔ που θα έχουν έρθει στο Στρασβούργο από όλη την Ευρώπη, σε μια συνάντηση με εκλογικό άρωμα.

Την επομένη, η πολιτική σύγκρουση θα μεταφερθεί εντός των τειχών, μιας την Τετάρτη θα γίνει στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κοινωνική πολιτική που έχει ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης, η οποία, βεβαίως, αναμένεται να εξελιχθεί σε εφ’ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα κυρίως και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Το κεντρικό επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευαίσθητος στα λόγια, ενώ η ΝΔ ως κυβέρνηση κάνει πράξη πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο για τους πιο ευάλωτους πολίτες. 

Και σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2019, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραχωρήσει ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, απαντώντας βεβαίως και σε ερωτήσεις της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και κάνοντας τόσο μια αναδρομή στο κυβερνητικό έργο όσο και μια προβολή στο τι έπεται. 

Κλείσιμο
Διότι, αναπόδραστα η κυβέρνηση έχει μπει σε προεκλογικό τέμπο, συνεπώς και οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν μόνο χαρακτήρα υπενθύμισης στους πολίτες του τι έγινε, αλλά συνιστούν και ένα μήνυμα για το τι σχεδιάζεται να γίνει, εφόσον η ΝΔ κερδίσει ξανά τις εκλογές και έχει καθαρή εντολή διακυβέρνησης. Επειδή, όμως, αυτό είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο, τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης έχουν και σαφή διλημματικό χαρακτήρα.

Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Απειλεί σπίτια η φωτιά στη Βάλμη της Ηλείας - Mήνυμα 112 και προληπτική εκκένωση στο χωριό

Ρωσία - Ζαχάροβα: Δοκιμάζει φράουλες υπό τους ήχους του «Kalinka» και βάζει «φωτιά» στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης