Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Όσα έγιναν στο δείπνο - Το μενού, τα βίντεο και η συζήτηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Όσα έγιναν στο δείπνο - Το μενού, τα βίντεο και η συζήτηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν

Το δείπνο παρέθεσαν ο βασιλιάς της Ισπανίας και η σύζυγός του στους ηγέτες του ΝΑΤΟ - «Παρών» ο Ελληνας πρωθυπουργός με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

synodos-nato-trapezi
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έδωσαν το «παρών» στο  επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ' με τη βασίλισσα Λετίθια στο παλάτι της Μαδρίτης προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε κατά τη διάρκεια του δείπνου σε εξαιρετικό κλίμα με πολλούς ξένους ηγέτες. Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μίλησαν για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική, με τους δυο ηγέτες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Spain's King Hosts Biden and World Leaders at NATO Gala Dinner
 

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο θα έχει και διμερή συνάντηση σήμερα, αλλά και με τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας με τους οποιους συζήτησε θέματα ενδιαφέροντος του ελληνικού στοιχείου στις χώρες αυτές. Ο Πρωθυπουργός είχε επισης ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τα θέματα της ατζέντας της συνόδου. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπου εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βελτίωση κυρίως των οικονομικών σχέσεων.

Το μενού του δείπνου στο παλάτι της Μαδρίτης

Ο διάσημος Μαδριλένος σεφ Πάκο Ρονθέρο επιμελήθηκε το μενού του δείπνου της Συνόδου Κορυδής του ΝΑΤΟ. Το δείπνο ξεκίνησε με μια ποικιλία από 13 ορεκτικά. Ο κατάλογος των ορεκτικών περιελάμβανε σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα παλαιού τύπου, σεβίτσε λαβράκι με «γάλα τίγρη» ( διάσημη σάλτσα της περουβιανής κουζίνας), μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.
Κλείσιμο
 

Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.

Το κυρίως πιάτο ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας, ενώ για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.

Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί, καθώς και νερό. 



Σημειώνεται ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ξεκινά επισήμως σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 11:00, με την τελετή υποδοχής των ηγετών από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. Στις 11:30 θα ξεκινήσει η Σύνοδος με παρέμβαση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την έναρξη. Στις 14:30 είναι προγραμματισμένο το γεύμα των ηγετών. Στις 16:00 η Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή Αυστραλίας, Γεωργίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Ν. Ζηλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, προέδρων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 20:00 σήμερα θα είναι το άτυπο δείπνο ηγετών κρατών-μελών ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

mitsotakis-synodos__5_
mitsotakis-synodos__6_
_FCO1414
nato
mitsotakis-synodos__3_
mitsotakis-synodos__1_
mitsotakis-synodos__2_
mitsotakis-synodos__4_



Ειδήσεις σήμερα:

Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη στις Σέρρες και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα

Δημοσκόπηση Marc: Ενισχύεται ο δικομματισμός - Το 2023 θέλουν οι πολίτες τις εκλογές, το Σεπτέμβριο τις περιμένουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης