Δείτε τα «διαμάντια» που εντοπίστηκαν στα πόθεν έσχες βουλευτών και πρώην υπουργών

Δείτε τα «διαμάντια» που εντοπίστηκαν στα πόθεν έσχες βουλευτών και πρώην υπουργών

Πρώην  βουλευτής φυλάει σε θυρίδα 15 χρυσές λίρες, ενώ νυν βουλευτής έχει συμμετοχή σε ακίνητα της Μυκόνου, ένα εκ των οποίων διαθέτει πισίνα 100τμ- Ποιοι διαθέτουν βάρκες ή άλλα πλωτά μέσα

vouli-edrana-arthro
Άλλοι προτιμούν τις μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια και άλλοι την ακίνητη περιουσία ή ακόμα πιο παραδοσιακές αξίες. Ο λόγος για τα «διαμάντια» που εντοπίζονται στα πόθεν έσχες των πολιτικών, νυν και πρώην βουλευτών, υπουργών και αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, έχει ανοίξει θυρίδα στην τράπεζα από το 2008 όπου όπως δηλώνει στο πόθεν έσχες χρήσης 2020 φυλάσσει 15 χρυσές λίρες και κοσμήματα από την κληρονομιά της πεθεράς του. Ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης έχει συμμετοχή σε ακίνητα της Μυκόνου, ένα εκ των οποίων διαθέτει πισίνα 100τμ.

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός δηλώνει στο πόθεν έσχες του τρακτέρ που έχει αγοράσει το 1994. Ο βουλευτής Ρεθύμνου  Γιάννης Κεφαλογιάννης έχει συμμετοχές σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από κληρονομιά.

Βάρκες ή αλλα πλωτά μέσα δηλώνουν ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

Ο Παπαδημούλης δήλωσε 32 ακίνητα στο πόθεν έσχες και καταθέσεις με τη σύζυγό του 985.000 ευρώ

Στη δήλωση του πόθεν έσχες του 2021 του Επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται 32 ακίνητα αλλά και καταθέσεις με τη σύζυγό του που ανέρχονται σε 985.000 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ το Πόθεν Έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το 2020 προχώρησε σε αγοραπωλησία πέντε ακινήτων ενώ όπως ο ίδιος δηλώνει στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνέχισε και το συγκεκριμένο έτος την επιχείρηση μίσθωσης διαμερισμάτων σε ΜΚΟ για μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο κ Παπαδημούλης δηλώνει ότι αγόρασε διαμέρισμα 5ου ορόφου 52 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας πληρώνοντας 48.900 ευρώ. Επίσης για δύο ακίνητα, 101 τ.μ. και 55 τ.μ. επίσης στο κέντρο της Αθήνας δηλώνει «απόκτηση και εκποίηση / διαγραφή στην τρέχουσα χρήση). Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που αγόρασε πληρώνοντας συνολικά 119.000ευρώ και στην συνέχεια πώλησε εισπράττοντας περίπου 102 χιλ ευρώ. Για τα συγκεκριμένα δύο ακίνητα δηλώνει έσοδα από ενοίκια σε ΜΚΟ περίπου 33.000 ευρώ τα οποία όπως δηλώνει δόθηκαν ως χορηγίες για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συνολικά το ζεύγος Παπαδημούλη δηλώνει ιδιοκτησία σε 32 ακίνητα. Επίσης, ο ευρωβουλευτης εμφανίζει χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που αποτιμάται σε πάνω από 550 χιλ ευρώ (απόκτηση σε προηγούμενη χρήση) ενώ με την σύζυγό του διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 985 χιλ ευρω. Τα εισοδήματα του ζεύγους για το 2020 αγγίζουν τις 200 χιλ ευρώ.

Μετοχές και στην «Αυγή» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά και μετοχές στην «Η Αυγή Α.Ε.», δηλαδή την εφημερίδα της Αριστεράς με αξία κτήσης 4.200 ευρώ, διαθέτει ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως αναγράφεται στη δήλωση του Πόθεν Έσχες για τη χρήση του 2020, ο πρώην «τσάρος» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμη από δύο ακίνητα στην Πρέβεζα και την Αττική αντίστοιχα, αλλά και δύο επιβατικά οχήματα.

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Ευκλείδη Τσακαλώτου


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση αθλήτριας καλλιτεχνικής κολύμβησης που λιποθύμησε μέσα στο νερό

Σε προστατευόμενο περιβάλλον η 51χρονη που την έκλεισε η μητέρα της για 42 χρόνια στο σπίτι στη Λάρισα

Δείτε πώς αντέδρασαν Ουκρανοί πολίτες στο μετρό μόλις είδαν τραυματισμένους στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης