Βολουδάκης στο protothema.gr για επεισόδιο με Ακάρ: Δεν άντεξε να μας ακούσει όλους κι έφυγε

Βολουδάκης στο protothema.gr για επεισόδιο με Ακάρ: Δεν άντεξε να μας ακούσει όλους κι έφυγε

Τι είπε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας για το επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

manoysosvoloydakis
Για το φραστικό επεισόδιο Ακάρ στη κοινοβουλευτική συνέλευσης του ΝΑΤΟ μίλησε στο protothema.gr o βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «δεν άντεξε να μας ακούσει όλους κι έφυγε».

Ο Μανούσος Βολουδάκης εξήγησε ότι: «υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στο κλίμα από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν πάντα να δείχνουν ένα θεσμικό και πολιτισμένο πρόσωπο, χωρίς τριβές. Μάλιστα άφηναν εμάς να ανοίγουμε τις συζητήσεις και να φαίνεται πως προκαλούμε».

Και πρόσθεσε για τη σημερινή ένταση που κράτησε πάνω από δέκα λεπτά με τον Ακάρ να αποχωρεί εκνευρισμένος από την αίθουσα: «Σήμερα έγινε κάτι τελείως διαφορετικό καθώς ο Χουλουσί Ακάρ άνοιξε την ατζέντα μιλώντας για διάφορα απαράδεχτα θέματα με τελευταίο την απαίτηση της αποστρατικοποίησης των νησιών. Η αντιπροσωπία μας αντέδρασε φυσικά όταν πήρε τον λόγο. Μάλιστα εκείνος δεν άντεξε να μας ακούσει όλους κι έφυγε. Από τους τέσσερις άκουσε μόνο τον Σπήλιο Λιβανό κι εμένα με την δικαιολογία πως έπρεπε να φύγει γιατί πετούσε και δεν είχε χρόνο. Απαράδεκτο αυτό που έκανε γιατί στα πηγαδάκια έκατσε περισσότερη ώρα».

Ο Μανούσος Βολουδάκης πρόσθεσε ακόμη: « Φυσικά στο τέλος της κουβέντας του μας είπε τα πολιτικός ορθά πως πρέπει να συνυπάρξουμε. Γι αυτό και του είπα πως από την μια μας λέτε αυτά και από την άλλη δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούμε και μια απειλή πολέμου. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και με διαρκείς παραβιάσεις της κυριαρχίας μας που έχουν φτάσει στο σημείο να είναι υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά. Του είπα ακόμα πως έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά με αποτέλεσμα να οδηγείστε σε λογικά παράδοξα διότι από την μια διεκδικείτε το δικαίωμα να κάνετε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη για την ασφάλεια σας και την ίδια στιγμή που έχετε στρατό εκεί μας λέτε να μην έχουμε εμείς στρατό σε δικά μας εδάφη. Αυτό είναι παράλογο. Στο τέλος του είπα πως με την ρητορική των τελευταίων εβδομάδων που ακολουθεί η Τουρκία, αυτό που έχουν καταφέρει είναι να ενισχύσουν την εθνική ομοψυχία των Ελλήνων και τον διαβεβαίωσα πως δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ».




Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Φιλιππίδη: Στο βήμα ξανά η δεύτερη γυναίκα που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού


Κρήτη: Το μεσημέρι η κηδεία του 22χρονου - Βάφτισαν το βρέφος του, του έδωσαν το όνομά του πατέρα του


Fuel pass: Έρχεται γενναία παρέμβαση, αυξημένη επιδότηση στα νησιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης