Νίκος Ανδρουλάκης: Η Ε.Ε πρέπει να σταθεί με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα Ερντογάν

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Ε.Ε πρέπει να σταθεί με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα Ερντογάν

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Τούρκος πρόεδρος διχάζει την τουρκική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες και απειλεί τη γεωπολιτική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής

283976440_574287137389475_1818618305141891647_n
Συνάντηση με τον πρόεδρο και βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Mithat Sancar, είχε νωρίτερα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Mithat Sancar, περιέγραψε την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσπάθειες φίμωσης που αντιμετωπίζουν από το αυταρχικό καθεστώς του προέδρου Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρόεδρος του HDP, Selahattin Demirtaş καθώς και πολλοί άλλοι Βουλευτές και εκλεγμένοι Δήμαρχοι βρίσκονται στη φυλακή ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει διαδικασία ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την πλήρη απαγόρευση του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Mithat Sancar και τον ευχαρίστησε για τον αγώνα που κάνει για μία δημοκρατική και ειρηνική Τουρκία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το HDP ήταν το μόνο κόμμα που είχε εναντιωθεί στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε τζαμί. Υπογράμμισε επίσης πως ο κ. Ερντογάν με τις επιλογές του διχάζει την τουρκική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες και απειλεί τη γεωπολιτική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΕΕ να σταθούν με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα του Ερντογάν, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό και τις αναθεωρητικές κινήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον προσώπων αλλά και την επιβολή εμπάργκο όπλων από τα Ευρωπαϊκά κράτη.



Ειδήσεις σήμερα:

Άφαντος παραμένει ο Θύμιος - «Υπάρχει μια μαρτυρία αλλά δεν μπορεί να διασταυρωθεί», λέει ο διοικητής του silver alert

Ρώσος βουλευτής: Ο Πούτιν μπορεί να εξαφανίσει τις ΗΠΑ με τέσσερις πυραύλους «SATAN ΙΙ»

Mαργαρίτης Σχοινάς: «Ποτέ ξανά η Ελλάδα δεν είχε τόσο πολλή στήριξη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης