Οικονόμου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οικονόμου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

O κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την κλιμακούμενη προκλητικότητα από τους Τούρκους, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και ανιστόρητες τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ

oikonomou-ekprosopos
«Μαζί με τις αποφάσεις που ενισχύουν την αυτονομία της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία ο πρωθυπουργός έχει πει να δούμε κι άλλα μέτρα στήριξης των πολιτών» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το μεσημέρι στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να έχουμε αρραγές το εσωτερικό μέτωπο και επισήμανε ότι η κυβέρνηση πιέζει την ΕΕ για πρωτοβουλίες χρηματοδοτικού περιεχομένου, έχοντας στο πλευρό της κι άλλες χώρες του νότου. «Να δείξουμε συμπαράσταση στην Ουκρανία, αλλά και η ΕΕ να στηρίξει τα κράτη στην κατεύθυνση αυτή», είπε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η ΕΕ πρέπει να συγκεράσει συμφέροντα 27 κρατών.

Παράλληλα σημείωσε ότι περίμενε πιο καθαρά μηνύματα από την ΕΕ για την στήριξη πολιτών, ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν στην πανδημία. «Περιμέναμε πιο γρήγορες κινήσεις, πρέπει να πάρουν το μήνυμα οι Βρυξέλλες» είπε.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν για την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και την αντιμετώπιση της ακρίβειας και προσέθεσε ότι η στήριξη της κυβέρνησης στους πολίτες είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ επισήμανε ότι σήμερα μπαίνει ο πρώτος αυξημένος κατώτατος μισθός.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκταση στήριξης για την ακρίβεια στην βενζίνη είπε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν να γίνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της για μείωση φόρων.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο κ. Οικονόμου είπε ότι υπάρχει κλιμακούμενη προκλητικότητα από τους Τούρκους, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και ανιστόρητες τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. «Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή» είπε ο κ. Οικονόμου.

Κλείσιμο
Τέλος ανέφερε ότι «υβριδικές απειλές» μπορεί να είναι απειλές όπως στον Έβρο το 2020, ή στην κυβερνοασφάλεια, και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επιτυχώς τέτοιες απειλές, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. «Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ – Έχουν να γίνουν ακόμα πολλά

Ρόδος: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 43χρονου - Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος

Ακραία πρόκληση Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης