Τουρκικά ΜΜΕ: «Προβοκατόρικες οι δηλώσεις Μητσοτάκη»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Προβοκατόρικες οι δηλώσεις Μητσοτάκη»

Συνεχίζεται το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων Τούρκων δημοσιογράφων και αναλυτών κατά της Ελλάδας, που καθημερινά πλέον διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα στην τουρκική κοινή γνώμη, κατά της χώρας μας αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης

mitsotakis-tourkia
Συνεχίζεται το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων Τούρκων δημοσιογράφων και αναλυτών κατά της Ελλάδας, που καθημερινά πλέον διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα στην τουρκική κοινή γνώμη, κατά της χώρας μας αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο HABER GLOBAL, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για «προβοκατόρικες δηλώσεις», με αφορμή την απάντηση που έδωσε από το Νταβός, στο «γιοκ» του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ταυτόχρονα για μία ακόμη φορά, η Τουρκία παρουσιάζεται ψευδώς, ως «θύμα» ελληνικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Πέλαγος. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει αυστηρά πως “Για μένα πλέον δεν υπάρχει Μητσοτάκης”. Σε δηλώσεις που έκανε ο Μητσοτάκης από το Νταβός, ανέφερε ότι “Επιθυμούμε να διατηρήσουμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία».

Αλλά συνέχισε τις προβοκατόρικες δηλώσεις και κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση του εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

Ο Μητσοτάκης μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό forum που διοργανώθηκε στο Νταβός Υποστήριξε πως με την έκκληση που έκανε στο Κογκρέσο, υπερασπίστηκε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του. Για μία ακόμη φορά ο Μητσοτάκης προσπάθησε να αποκρύψει τις παραβιάσεις εναέριου χώρου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο και συνέχισε να κατηγορεί την Τουρκία».

MİÇOTAKİS USLANMIYOR! Erdoğan'ın Restine Böyle Yanıt Verdi
Κλείσιμο



Σε εκπομπή του CNN Turk o αναλυτής - δημοσκόπος Χακάν Μπαϊρακτσί, υποστήριξε πως: «η Ελλάδα το 1821 κέρδισε την ανεξαρτησία της με βοήθεια της Ρωσίας», ενώ παραδέχτηκε δημόσια πως μας «ξαπόστειλαν» όταν κατέλαβαν το Βυζάντιο.

CHP mitinginde hangi mesajlar verildi? Akşener 2023 hazırlığında mı? - Tarafsız Bölge 23.05.2022

«Γενικά υπάρχει ένας φόβος στους Έλληνες για την Τουρκία και τους Τούρκους. Υπήρχε από παλιά. Αν το δείτε στην πραγματικότητα – και το λέω αυτό ως αντικειμενικός ιστορικός -αν και είμαι πατριώτης- πως εν μέρει έχουν δίκιο σε αυτούς τους φόβους. Διότι εμείς φτάσαμε γύρω στο 1000 και ενώ όλες αυτές οι ακτές ήταν του βυζαντινού κράτους, εμείς μια χαρά τις καταλάβαμε. Και τους ξαποστείλαμε από εδώ» υποστήριξε ο Μπαϊρακτσί, συνεχίζοντας : «Και σα να μην έφτανε αυτό, πήγαμε γύρω στα 1400 και για 300-400 χρόνια κυβερνήσαμε την Αθήνα με νομάρχη. Ε τώρα αν δεν διστάζουν απέναντι σε εμάς, τότε απέναντι σε ποιον θα διστάζουν; Το 1821 κέρδισαν την ανεξαρτησία τους απ’ εμάς και μάλιστα με την βοήθεια της Ρωσίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Blame-game από την Άγκυρα μετά την «εκστρατεία» διεθνοποίησης της Αθήνας

«Η μητέρα μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας του 6χρονου Ράινερ

Μαρτίκας για Βρισηίδα: «Ό,τι πιο πονηρό μπορεί να γνωρίσει κάποιος και ό,τι πιο επικίνδυνο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης