Ανδρουλάκης: «Ισορροπημένη» η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, «αδιανόητο» να υπάρχει σύγκρουση γι' αυτό

Ανδρουλάκης: «Ισορροπημένη» η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, «αδιανόητο» να υπάρχει σύγκρουση γι' αυτό

Το πιο κρίσιμο στοιχείο της επίσκεψης Μητσοτάκη, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, είναι εαν το Κογκρέσο θα κάνει πίσω στους εκβιασμούς του Ερντογάν - «Θα κριθεί στο επόμενο διάστημα αν οι ΗΠΑ είναι πλέον πιο κοντά μας» - Βλέπει εκλογές το φθινόπωρο , θέλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

3360033-1-960x600
«Ισορροπημένη» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αδιανόητο» να γίνεται «επίδικο μίας σύγκρουσης ότι ο πρωθυπουργός κλήθηκε εκεί για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης».

Το πιο κρίσιμο στοιχείο της επίσκεψης Μητσοτάκη, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Skai, «είναι εαν το Κογκρέσο θα κάνει πίσω στους εκβιασμούς του Ερντογάν. Θα κριθεί στο επόμενο διάστημα αν οι ΗΠΑ είναι πλέον πιο κοντά μας». 

«Δεν πρέπει να επιβραβεύεται το παζάρι του Ερντογάν από τις ΗΠΑ. ΕΕ και ΗΠΑ πρέπει να παγώσουν κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Τουρκία, δεν υπάρχει να λέμε ότι δεν κράτος δικαίου και να την εξοπλίζουμε» είπε και πρόσθεσε πως «ο Ερντογάν είναι ένας μικρός Πούτιν», που προβάλλει θεωρίες αναθεωρητισμού.

Αναφορικά με την απόκτηση F-35 από την Ελλάδα είπε ότι «θα πουν οι ειδικοί αν τα χρειαζόμαστε», συμπλήρωσε ωστόσο πως πρέπει να συζητάμε βάσει των αναγκών μας και να μην εξαγγέλλουμε αγορές όπλων κάθε φορά που πάμε στις ΗΠΑ.

Απαντώντας στο σχόλιο πως η παραπάνω θέση ακούγεται σαν την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν μπορεί όποιος κάνει κριτική στην κυβέρνηση να λέτε ότι προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εκλογές και συνεργασίες

Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης προέβλεψε ότι θα γίνουν το φθινόπωρο.

Στην κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το με ποιον θα συνεργαζόταν μετεκλογικά, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως ούτε και εκείνος είχε ενημέρωσει τον ελληνικό λαό ότι θα συγκυβερνούσε με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο. «Όταν βάζεις διλήμματα, πρέπει να θυμάσαι και την ιστορία σου» είπε και συμπλήρωσε: «Μαθήματα πολιτικής υπευνότητας από τον κ. Τσίπρα εγώ δεν δέχομαι». 

Κλείσιμο
Σχολίασε στην συνέχεια πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει μόνο τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, δεν πιστεύει σε συνεργασίες.

Τα διλήμματα που βάζουν είναι αλαζονικά, είπε και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν είμαστε κόμμα μπάμπουσκα, είναι ψήφος για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση».

Απαντώντας στην πίεση που δέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την μετεκλογική του στάση, σχολίασε ότι «είναι λάθος να περιφρονείς την λαϊκή εντολή και ετυμηγορία. Δεν μπορεί πριν ψηφίσει ο λαός, να λέω εγώ στο παρασκήνιο με ποιον θα κυβερνήσω».

«Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα μεγάλο ποσοστό που θα ανατρέψει την ηγεμονία των δύο κομμάτων. Δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της σταθερότητας από την πρώτη Κυριακή: «Από την πρώτη Κυριακή θα αγωνιστούμε να υπάρχει κυβέρνηση στην χώρα με τον δικό μας πολιτικό προσανατολισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Με τον… Ζελένσκι ζει τον έρωτά της η κόρη του Πούτιν

«Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση» λέει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας που πήγε στο σχολείο του 14χρονου Μάκη

Στον Εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 38χρονης Κινέζας στα Βίλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης