Ελληνοτουρκικά - Τούρκος αναλυτής: «Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα»

Ελληνοτουρκικά - Τούρκος αναλυτής: «Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα»

Προκλητικές δηλώσεις από τον αναλυτή και απόστρατο αντιπτέραρχο Ερντογάν Καρακούς στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk - Τι υποστήριξε το τηλεοπτικό δίκτυο για τη μη συμμετοχή της Τουρκίας στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Tiger Meet» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα

F16_Hellas_aigaio_art
«Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα» λέει ο αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk.

Στη διάρκεια εκπομπής για την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τίτλο: «Ποιο είναι το σχέδιο της Ελλάδας για 18 πολεμικά πλοία στο Αιγαίο;», ο Καρακούς τόνισε πως τα τουρκικά συμφέροντα συγκρούονται με τα ελληνικά στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, επειδή η χώρα μας δεν αποδέχεται το αφήγημα περί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

«Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται. Δείτε στην Ανατολική Μεσόγειο, που τα συμφέροντα συγκρούονται, δείτε δεν θέλουν να αποδεχτούν την υφαλοκρηπίδα μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Καρακούς, ο οποίος παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι… «πρωτοτουρκικές», ενώ είχε «αναλύσει» τον τρόπο εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα. «Για να σταματήσουν, δε, τη χερσαία μας στρατιωτική επιχείρηση, έβαλαν τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη», είπε.

Yunanistan’ın Ege’de 18 savaş gemisi planı ne? - Ne Oluyor?


«Η Ελλάδα κλιμακώνει την πίεση στο Αιγαίο με προκλητικές πτήσεις στις τουρκικές ακτές»

Νωρίτερα, σε δελτίο ειδήσεων του ίδιου δικτύου, ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην απόφαση της Τουρκίας να μην συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Tiger Meet», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, επειδή η χώρα μας… «αυξάνει την ένταση και κλιμακώνει την πίεση στο Αιγαίο» παρά τις «εκκλήσεις της Τουρκίας για επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους».

Yunan jetlerinin küstah provokasyonuna TSK'dan misliyle karşılık!
Κλείσιμο


«Αναφέρεται πως η Ελλάδα η οποία κωφεύει στις εκκλήσεις της Τουρκίας για επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους, μεθόδους και διάλογο, είναι αυτή που συνεχίζει να αυξάνει την ένταση και να κλιμακώνει την πίεση στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, παραβίασαν αρχικά στις 26 Απριλίου 6 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο. Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν αρκέστηκαν σε αυτό, αλλά συνέχισαν τις προκλητικές τους πτήσεις κοντά στις στις τουρκικές ακτές κατά τις 27 και 29 Απριλίου Η Ελλάδα την Τετάρτη παραβίασε ακριβώς 22 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο σε περιοχές μεταξύ των οποίων σε Ντάτσα, Ντίντιμ και Νταλαμάν. Οι παραβιάσεις των ελληνικών αεροσκαφών που συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, ανταποδόθηκαν στο πολλαπλάσιο από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας» δήλωσε, διαστρεβλώνοντας εσκεμμένα τα πραγματικά γεγονότα.



Ειδήσεις σήμερα


Μετά την Πισπιρίγκου, ήρθε η ώρα να καταθέσει και ο Μάνος για την Ίριδα και τη Μαλένα

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης