ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό ροκ για τα τιμολόγια του ρεύματος - Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σήμερα ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό ροκ για τα τιμολόγια του ρεύματος - Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σήμερα ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του «πώς είναι δυνατόν η χώρα να έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής στη μεγαβατώρα, εδώ και μήνες σε όλη την Ευρώπη;»

tsipras-635
Αντιδράσεις «σε όλα τα επίπεδα» αναφορικά με το ενεργειακό κόστος, αρχής γενομένης από τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αναμένεται να καταγραφούν το επόμενο διάστημα από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παρακολουθώντας το βαθμό αντίδρασης άλλων, ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και τις εθνικές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ (όπως για παράδειγμα η Ισπανία και η Πορτογαλία), η Κουμουνδούρου θα εντείνει στο εξής τους αντιπολιτευτικούς της τόνους με φόντο τις χρεώσεις της ΔΕΗ, παραμένοντας ταυτόχρονα σε εγρήγορση για τυχόν ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης σε μερίδα καταναλωτών, εξαιτίας της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Αφετηρία για το… σκληρό ροκ, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει από την ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα, αποτελεί η σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Σημειωτέον ότι η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έλαβε απόφαση (λίγο πριν το Πάσχα) να προσφύγει δικαστικά κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωσή της πως «οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς». Ως εκ τούτου, «το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους», καταλήγει.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διοργανώνει ακόμη σήμερα το απόγευμα ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ρήτρες αναπροσαρμογής σε συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας: Τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητά τους ή μη με τους Γενικούς Ορους Συναλλαγών», προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τα μέλη της.

Με το ίδιο ζητούμενο, κάλεσμα στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού απηύθυνε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσσηνίας, προκειμένου, δηλαδή, να συντονιστούν από κοινού απέναντι στη «ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και στις μονομερείς αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, για μεθαύριο, Παρασκευή.

Κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής έχει ταχθεί ανοιχτά και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διερωτήθηκε στην τελευταία συνέντευξή του «πώς είναι δυνατόν η χώρα να έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής στη μεγαβατώρα, εδώ και μήνες σε όλη την Ευρώπη;». Και πρόσθεσε: «απ' όλες τις άλλες χώρες (σ.σ. έχουμε την) υψηλότερη τιμή, η οποία μετακυλίεται μέσα από τη ρήτρα αναπροσαρμογής αυτούσια στον καταναλωτή».

Από τα βέλη της κριτικής της Κουμουνδούρου δεν εξαιρείται ούτε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, οι απολαβές του οποίου χαρακτηρίζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως «πρόκληση», επισημαίνοντας επιπλέον ότι του παρέχεται πλήρης «κάλυψη» ως προς τους χειρισμούς του αναφορικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

«Είναι δυνατόν η ΔΕΗ να λειτουργεί με αμιγώς χρηματοοικονομικά κριτήρια σε περίοδο κρίσης; Τα goldenboys τα γαλάζια που πήγαν εκεί για να κάνουν βιογραφικό στην πλάτη μας; Και οι οποίοι παίρνουν μισθούς και απολαβές αστρονομικές;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, «απαιτούμε να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος» τόνισε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προθέσεων του κόμματός του και συνέχισε, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης