Λευκός Οίκος: Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον

Λευκός Οίκος: Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον

Στο επίκεντρο των συνομιλιών ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως και η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή ασφάλεια, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος

mitsotakis-kai-biden
Στην Ουάσινγκτον θα μεταβεί στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τον ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι «στις 16 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δήλωσή της τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είναι «μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η ισχυρή διμερής σχέση των δύο χωρών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

» Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας.

» Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο θα είναι η πρώτη με τον Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο  έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά στις 25 Μαρτίου 2021. Ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντηθεί και με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.



Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης