Νέα ένταση στη λήξη του συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε ρόλο πυροσβέστη ο Τσίπρας

Νέα ένταση στη λήξη του συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε ρόλο πυροσβέστη ο Τσίπρας

Το επεισόδιο εκδηλώθηκε, όταν άρχισαν οι ψηφοφορίες επί των άρθρων του καταστατικού κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις, με τελευταία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα

5571709
Νέο επεισόδιο σημειώθηκε κυριολεκτικά στη λήξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη συζήτηση επί του καταστατικού και ενώ οι περισσότεροι σύνεδροι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα, προς τους τόπους διαμονής τους.

Το επεισόδιο εκδηλώθηκε, όταν άρχισαν οι ψηφοφορίες επί των άρθρων του καταστατικού κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις, με τελευταία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι η τάση «Ομπρέλα» είχε καταθέσει σειρά από τροπολογίες στη διάρκεια του Συνεδρίου, με κύρια αυτή που αφορούσε τα κριτήρια ως προς τη διαδικασία εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για τις τροπολογίες ακολούθησε ψηφοφορία με ανάταση χειρός, αλλά καθώς το αποτέλεσμα ήταν αμφίρροπο λόγω της απουσίας πολλών Συνέδρων που είχαν ξεκινήσει την επιστροφή τους στην επαρχία, ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος πρότεινε να υπάρξει σχετική ψηφοφορία στις 15 Μάϊου, δηλαδή μαζί με την εκλογή της ηγεσίας από τη βάση.

Η αποχώρηση της Ομπρέλας από την ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ


Κλείσιμο
Τα αίματα, ωστόσο, άναψαν με την «Ομπρέλα» να απέχει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης πως «αυτή η διαδικασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα συμμετάσχουμε», παρότι τα στελέχη της «Ομπρέλας» ψήφισαν την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου. Από πλευράς της, Προεδρεύουσα, Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τους υπόλοιπους Συνέδρους να ψηφίσουν μεταξύ των δύο προτάσεων.
5571461

Προς εκτόνωση της κρίσης, τοποθετήθηκαν τόσο ο πρώην Υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να αποφασιστεί τελικά οι προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές να τεθούν σε ψηφοφορία την Κυριακή 15 Μάϊου, όμως με δικαίωμα ψήφου μόνο για τα 4.681 μέλη, τα οποία ψήφισαν και χθες.

Δυσαρεστημένοι εμφανώς, ωστόσο, αποχωρούσαν μετά το νέο επεισόδιο πολλοί από τους Συνέδρους, επισημαίνοντας ότι οι διαδικαστικές ενστάσεις μονοπώλησαν το τετραήμερο και πυροδότησαν εκ νέου το κλίμα, στις καθυστερήσεις του συνεδριακού «αγώνα», αντί για μια γόνιμη πολιτική συζήτηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Ελλάδα: Αλλάζουν όλα στα τρένα - Επεσαν οι υπογραφές

Χημικό ευνουχισμό για τους βιαστές ανηλίκων εξετάζει το Περού

Μυστήριο με... σαρκοφάγο που βρέθηκε θαμμένη 19 μέτρα κάτω από την Παναγία των Παρισίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης