«Οι υβριδικές απειλές της Ρωσίας εστιάζουν στα Δυτικά Βαλκάνια» δηλώνει η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων

«Οι υβριδικές απειλές της Ρωσίας εστιάζουν στα Δυτικά Βαλκάνια» δηλώνει η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων

«Αισθανόμαστε ασφαλείς μετά την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ» είπε η Σλαβιάνκα Πέτροφσκα στο 7ο Φόρουμ των Δελφών και σημείωσε ότι η Ρωσία συνεχίζει να έχει επιρροή και στη χώρα της

IMG_1865
Για τις διαδικασίες ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ένταξη της χώρας το ΝΑΤΟ μίλησε η Υπουργός Άμυνας της χώρας Σλαβιάνκα Πέτροφσκα, σε πάνελ για τα θέματα ασφαλείας στα Δυτικά Βαλκάνια του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ανοίγοντας τη συζήτηση και σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την πρόσφατη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε: «Είμαστε ασφαλείς; Ναι είμαστε γιατί είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συμμετοχής σ' αυτό» και συμπλήρωσε «Αν δεν είχαμε υπογράψει αυτή την συμφωνία η κατάσταση στην Ουκρανία θα μας ανησυχούσε περισσότερο. Η Ρωσία συνεχίζει να έχει την επιρροή της στη χώρα μας. Είναι υβριδικές απειλές που εστιάζουν στα Δυτικά Βαλκάνια. Η διαδικασία η ενταξιακή σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. αντανακλά και την ασφάλεια της περιοχής».

Παράλληλα η Υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας μίλησε και για την διαδικασία ένταξης της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως αυτή θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα. «Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. είναι standby λόγω μιας άλλης διαφωνίας με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Θέλουμε να λύσουμε αυτή τη διαφορά. Όχι λόγω του θετικού πολιτικού αντικτύπου αλλά γιατί θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον».

«Θέλω να τονίσω τον λόγο που είναι σημαντική η ένταξη. Όλα συνδέονται σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Αν δεν συνεχιστεί η ευρωπαϊκή τροχιά, μπορεί να υπάρξει δραματικός αντίκτυπος σε όλη την περιοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις η πολιτική διεύρυνσης έχει πλέον μετατραπεί σε πολιτική ασφάλειας» ανέφερε η Σλαβιάνκα Πέτροφσκα.

Ειδήσεις σήμερα:

O πατέρας της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Μακάρι να μπορούσα να πάρω στα χέρια μου αυτή τη νυφίτσα»

Πολιτική ταραχή για τον «μαχητή του Tάγματος Αζόφ» στην ομιλία Ζελένσκι

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης