Αραχωβίτης: Αντί να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία, να στείλετε κορινθιακή σταφίδα

Αραχωβίτης: Αντί να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία, να στείλετε κορινθιακή σταφίδα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε το κράτος να λειτουργήσει ως αγοραστής ύστατης καταφυγής και να στείλει την αδιάθετη κορινθιακή σταφίδα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας - «Κονδύλια για να στέλνονται όπλα δαπανώνται και δεν δαπανήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση»

arachovitis
Αδιάθετη κορινθιακή σταφίδα αντί όπλων ζήτησε να αποσταλεί ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης ερώτησης που έκανε στον Γιώργο Γεωργαντά στη Βουλή.

Ο κ. Αραχωβίτης, σε ερώτησή του με θέμα «Κίνδυνος κατάρρευσης της Κορινθιακής Σταφίδας», πρότεινε το κράτος να λειτουργήσει ως αγοραστής ύστατης καταφυγής, προκειμένου να στηρίξει τους παραγωγούς και να δώσει την αδιάθετη κορινθιακή σταφίδα σε σχολεία, κοινωνικές δομές, αλλά ιδίως αυτήν την περίοδο, στην Ουκρανία, που βιώνει μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Πάντως παραδέχθηκε ότι τα αδιάθετα αποθέματα δεν επαρκούν, οπότε η σταφίδα θα δινόταν ως χειρονομία. 

«Αντί λοιπόν να στέλνετε επιθετικό υλικό, γιατί τα καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά και τα αντιαεροπορικά δεν είναι αμυντικό υλικό, προφανώς είναι επιθετικό υλικό, να σταλεί αμιγώς ανθρωπιστική βοήθεια και μέσα σε αυτή και σαν χειρονομία, ενδεχομένως -όχι σαν λύση, γιατί μιλάμε για μεγάλα αποθέματα- σαν χειρονομία και σαν σηματοδότηση, να σταλεί και σταφίδα» είπε στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Μάλιστα, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις θετικές ιδιότητες της σταφίδας, για να ενισχύσει το επιχείρημά του.

«(Είναι) ένα ιδιαίτερα θρεπτικό προϊόν για τις κρύες συνθήκες που υπάρχουν στον πόλεμο, για τους αμάχους που απομακρύνονται μέσα στο κρύο με τα πόδια, θα μπορούσε να λειτουργήσει σωτήρια και για τις ίδιες τους τις ζωές. Το έχουμε, αλλά προτιμήσαμε να μην το κάνουμε. Ενώ κονδύλια προφανώς για να στέλνονται όπλα και πυρομαχικά δαπανώνται και δεν δαπανήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ρώτησε αν το έχετε κατά νου να το κάνετε κι αν όχι, γιατί», ρώτησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Σταύρος Αραχωβίτης 16/3
Κλείσιμο


Σε όσους σπεύσουν να εικάσουν ότι η πρότασή του ήταν έμπνευση της στιγμής, η πραγματικότητα θα τους διαψεύδει. Κι αυτό επειδή ήδη, είχε θέσει το θέμα από τις 3 Μαρτίου 2022, οπότε και κατέθεσε την ερώτηση, ρωτώντας το αρμόδιο υπουργείο αν εξετάζει «την ενεργοποίηση της δυνατότητας του κράτους να λειτουργήσει ως «αγοραστής ύστατης καταφυγής» για την απορρόφηση αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας σε κοινωνικές δομές και προγράμματα σίτισης, εθνικά ή συγχρηματοδοτούμενα ή και στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες περιοχές όπως η Ουκρανία;».




Ειδήσεις σήμερα:

Ανατριχιαστικές περιγραφές από τη Μαριούπολη - Στοιβάζουν τα πτώματα σε ομαδικούς τάφους

«Μην γίνεστε ζόμπι, μην ακούτε την προπαγάνδα - Φοβάμαι για την ασφάλειά μου», λέει η Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Ρώσοι χάκαραν ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι και μετέδωσαν ψεύτικο μήνυμα Ζελένσκι - «Παραδώστε τα όπλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης