Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα - Τι δείχνει η δημοσκόπηση της ΑΒΑCUS

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα - Τι δείχνει η δημοσκόπηση της ΑΒΑCUS

Η έρευνα παρουσιάστηκε  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ -  Μείζον ζήτημα η καθημερινότητα - Τι  απαντούν οι πολίτες για τις ελληνορωσικές σχέσεις και την αποστολή όπλων 

kalpi_main
Την πρώτη δημοσκόπηση για τα απαοτελέσματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Σύμφωνα με την α' μέρος της έρευνας της εταιρείας ABACUS που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 8 Μαρτίου σε δείγμα 1.026 ατόμων η ακρίβεια καταγράφεται πλέον ώς το σημαντικότερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες, με το 59% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι του επόμενους 12 μήνες θα είναι χειρότερη η καθημερινότητα τους.

Οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους και για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με τους έξι στους δέκα παράλληλα να θεωρούν ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας με την αποστολή όπλων θα δυσκολέψει τη θέση της χώρας μας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ABACUS το 53% θεωρεί πως θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ευνοηθεί η Τουρκία. Το 29% λέει πως ίσως θα υπάρξει αρνητική επίδραση, το 17% διαφωνεί, ενώ το 3% ΔΞ/ΔΑ.

Κλείσιμο
Για το αν θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, το 67% απαντάει «ναι», το 22% «ίσως», το 10% «όχι» και το 1% ΔΞ/ΔΑ.

Για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την Ελλάδα: Το 62% λέει πως θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% πως θα βοηθήσει, με τη θέση αυτή να συμφωνεί το 38% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 44% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. 

Ακρίβεια και καθημερινότητα

Παράλληλα καταγράφεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα από όλα η ακρίβεια. Στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα: 17% κορωνοϊός, 48% ακρίβεια, 1% κανένα δεν είναι σημαντικό, 33% το ίδιο σημαντικά και τα δύο.

Πώς θα είναι η καθημερινότητα τους επόμενους 12 μήνες: Χειρότερη 59%, 25% ίδια, 13% καλύτερη.

Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ακρίβεια: 44% Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, 32% αύξηση κατώτατου μισθού, 5% επαναφορά κοινωνικών τιμολογίων ενέργειας, 4% έκτακτο επίδομα, 9% πλαφόν σε καύσιμα και ψωμί, 6% άλλο.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

glp-1
glp-2
glp-3
glp-4
glp-5
glp-6
glp-7
glp-8
glp-9
glp-10
glp-11
glp-12
glp-13
glp-14
glp-15
glp-16
glp-17
glp-18
glp-19
glp-20
glp-21
glp-22
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης