Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στον Ερντογάν για το ΡΚΚ: Συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί, δεν έχουν σχέση με την αλήθεια

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στον Ερντογάν για το ΡΚΚ: Συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί, δεν έχουν σχέση με την αλήθεια

«Είναι λυπηρό η Τουρκία να επαναλαμβάνει συκοφαντικούς ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις» σημείωσε επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

theodorikakos
Για «μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια» και την πραγματικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας απόψε στις νέες κατηγορίες του Ερντογάν ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες του PKK στο Λαύριο.

«Είναι λυπηρό η Τουρκία να επαναλαμβάνει συκοφαντικούς ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις» σημείωσε επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μη κρύβοντας την δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις απόψεις που είχε εκφράσει προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϊλού.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν τόνισε:

«Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη ,ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα».



Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σε δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε πως «εδώ και περίπου 7-8 μήνες, έχει δημιουργηθεί μια υποδομή που μεταφέρει προσωπικό στο στρατόπεδο του Λαυρίου, για να το εκπαιδεύει εκεί και στη συνέχεια να το στέλνει πίσω στο PKK και σε άλλες ομάδες στο βόρειο Ιράκ. Αυτό δεν ίσχυε μέχρι πριν από 7-8 μήνες. Ταυτοποιήσαμε τα ονόματα. Αυτά τα ονόματα τα αναφέραμε στην Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών. Είπαμε, "Αυτά τα ονόματα έχουν έρθει εκεί κι εκπαιδεύονται για το PKK. Αυτά είναι τα ονόματα", είπαμε. Υπάρχει κινητικότητα για αυτό το θέμα».

Κλείσιμο
«Υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παρέμεινε ανενεργής στην ύπαιθρο, άρχισαν επιθέσεις και να αναλαμβάνουν δράση στις πόλεις. Αυτό προσπάθησαν να το κάνουν πολλές φορές στέλνοντάς τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής K?z?ltepe. Αυτές οι γραμμές είναι μπλοκαρισμένες. Όταν αυτές μπλοκαρίστηκαν, αυτή τη φορά άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Έχουν δύο σκέλη. Εκπαίδευση και αποστολή ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του στρατοπέδου του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρίση στην Ουκρανία: «Πάνω από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στην ανατολική Ουκρανία», λέει το Κίεβο

Κρίση στην Ουκρανία: Φίλοι του Πούτιν και δισεκατομμυριούχοι οι ολιγάρχες που θα υποστούν τις κυρώσεις του Τζόνσον

Λάρισα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο του 22χρονου που καταπλάκωσε ο τοίχος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης