Βολές κατά Κατσανιώτη από Τουρκόφρονες της μειονότητας για όσα είπε στην Ίμβρο

Βολές κατά Κατσανιώτη από Τουρκόφρονες της μειονότητας για όσα είπε στην Ίμβρο

Το φερέφωνο της Άγκυρας και της τουρκικής προπαγάνδας, η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» (ABTTF), κατηγόρησε τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών για μη τήρηση της Συνθήκης της Λωζάνης - Οι αριθμοί και τα γεγονότα που διαψεύδουν την προπαγάνδα

5364942
Στο στόχαστρο της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» (ABTTF), φερέφωνο της Άγκυρας και της τουρκικής προπαγάνδας, βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, λόγω της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ίμβρο και στη εκεί ομογένεια.

Με δήλωση του ο τουρκόφρωνας πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλου, κατηγόρησε τον Έλληνα αξιωματούχο για τα όσα δήλωσε για τις δεσμεύσεις της Τουρκίας απέναντι στον Ελληνισμό της Ίμβρου, όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Θα ήθελα να ρωτήσω στον Κατσανιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα μας η Ελλάδα υποστηρίζει την εφαρμογή της Συνθήκη Λωζάνης και ότι θα υπενθυμίσουν διαρκώς στην Τουρκία τις επίσημες δεσμεύσεις της. Η χώρα μας αρνείται την «Τουρκική» μας ταυτότητα και κατηγορεί την μητέρα πατρίδα μας με αβάσιμες κατηγορίες και την αιτιολογία ότι προκαλεί όταν οι αρχές της Τουρκίας επισκέπτονται την Δυτική Θράκη όπως ακριβώς την επίσκεψη που έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος. Σε αυτήν την περίπτωση σε ποιον πρέπει να υπενθυμίζονται οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης;» σχολίασε ο Χαμπίμπ Ογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα για καταστροφή μουσουλμανικών πολιτιστικών και θρησκευτικών κτιρίων στο έδαφός της.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ενώ τα πολιτιστικά και θρησκευτικά κτίρια που ανήκουν στην κοινότητα των Ρωμιών στην μητέρα πατρίδα μας, την Τουρκία, αναστηλώνονται, τα τεμένη στη χώρα μας αφήνονται στην μοίρα τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Ελπίζω ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Κατσανιώτης να κάνει μια στάση στη Δυτική Θράκη επιστρέφοντας στην Ελλάδα προκειμένου να παρατηρήσει την κατάσταση των μνημείων μας που έχουν απομείνει από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και να δώσει χαιρετισμούς στην Τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης η οποία κατέχει τα ίδια δικαιώματα αλλά διαφορετική μοίρα σε σχέση με την κοινότητα των Ρωμιών στην Τουρκία» ολοκληρώνει προκλητικά τη δήλωσή του, ο «άνθρωπος» της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη.

katsanioti


Οι αριθμοί και τα γεγονότα που διαψεύδουν

Τα όσα αναφέρει ο Χαμπίμπ Ογλου στην ανακοίνωσή του κατά του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, στερούνται σοβαρότητας και συμπλέουν απόλυτα με τις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Και επειδή προφανώς έχει ασθενή μνήμη, ειδικά για την Ίμβρο, ας ρωτήσει τοςυ χρηματοδότες του στην Άγκυρα για το «Πρόγραμμα Διάλυσης» που εφαρμόστηκε στο νησί μετά το 1964 και πως από τους 6.100 Έλληνες ο πληθυσμός σήμερα έφτασε να αριθμεί λιγότερους από 350 ομογενείς. Όσον αφορά τα θρησκευτικά μνημεία και τη συντήρησή τους, ο πρόεδρος του ABTTF λησμονεί πως η εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα που λειτούργησε και πάλι στο Σχοινούδι μετά από 55 χρόνα, καταστράφηκε στα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν μετά το 1964 με τη λειτουργία «ανοικτής φυλακής» στην Ίμβρο. Στους ισχυρισμούς του κ. Χαμπίμπ Ογλου ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση : «Στο σπίτι του κρεμασμένου …».



Ειδήσεις σήμερα:

Ίσως και 200.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, λέει ο Σαρηγιάννης

Το μπραντεφέρ Ρωσίας-ΗΠΑ χτυπάει «κόκκινο» και το Κίεβο «λυγίζει» περιμένοντας... έναν πόλεμο

Η Σοφία Βεργκάρα «ξέθαψε» παλιές της φωτογραφίες με μικροσκοπικό μπικίνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης