Ερντογάν: Συνέχεια στα fake news της Τουρκίας για τους 12 νεκρούς μετανάστες

Ερντογάν: Συνέχεια στα fake news της Τουρκίας για τους 12 νεκρούς μετανάστες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε χθες λόγο για 12 μετανάστες που πέθαναν από το κρύο στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά από επαναπροωθήσεις της Ελλάδας - Το συνέχισε σήμερα ο Ερντογάν, αναφερόμενος ακόμα και... στον πολιτισμό της Ελλάδας

erdogan_1
Συνέχεια στα χθεσινά fake news του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος έκανε λόγο για 12 μετανάστες που πέθαναν από το κρύο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά από την επαναπροώθησή τους από τις ελληνικές συνοριακές αρχές, έδωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, πριν την αναχώρησή του για το Κίεβο, ο Ερντογάν είπε: «Η παράνομη συμπεριφορά της Ελλάδας προς τους παράτυπους μετανάστες συνεχίζεται. Η Τουρκία επισημαίνει αυτή την κατάσταση κάθε φορά, αλλά τόσο η ΕΕ όσο και ο υπόλοιπος κόσμος παραμένουν σιωπηλοί. Σκοπεύουν να λάβουν μέτρα στο μέλλον; Δεν μπορούμε να καταπιούμε το γεγονός πως 12 άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ενεργεί με αυτό τον τρόπο».

Και συνέχισε με ακόμα πιο προκλητικό τρόπο: «Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι οι βάρκες των οποίων βούλιαξαν, αφού προηγουμένως τρυπήθηκαν, με συνέπεια να καταδικαστούν σε θάνατο. Η βύθιση βαρκών και η καταδίκη ανθρώπων σε θάνατο δείχνει ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά είναι κι ένας δείκτης του ελληνικού πολιτισμού. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάντα σιωπηλή. Ο κόσμος παρέμεινε σιωπηλός και δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι μελλοντικά. Έφτιαξαν τη Frontex για τον σκοπό αυτό, αλλά είναι άχρηστη. Είδαν 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο και αυτοί συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα».

Και κατέληξε: «Θα παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες που έχουμε σε όποιον ηγέτη του κόσμου συναντάμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Η χθεσινή προκλητική ανάρτηση του Σοϊλού για το θέμα

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Διεκόπη η δίκη του «ψευτογιατρού» - Θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη

Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 20.000 θανάτους μέχρι τα τέλη του 2021, δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης