Sozcu: «Βαρθολομαίος και Κατσανιώτης στην Ίμβρο»

Sozcu: «Βαρθολομαίος και Κατσανιώτης στην Ίμβρο»

Ευρεία αναφορά στις τουρκικές εφημερίδες στην επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών και του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί του Β.Α. Αιγαίου - Λειτούργησε και πάλι εκκλησία, μετά από 55 χρόνια

Στιγμιοτυπο_2022-02-01__6_42_51_μμ
Με τίτλο: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών παρευρέθηκαν σε λειτουργία στην Ίμβρο» η τουρκική εφημερίδα Sozcu παρουσίαζει την επίσκεψη του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη στο νησί, με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου εκ βάθρων ναού του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Στιγμιοτυπο_2022-02-01__6_43_07_μμ


Στιγμιοτυπο_2022-02-01__6_42_58_μμ
Κλείσιμο


Τα εγκαίνια τελέστηκαν την Τρίτη, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία ομογενών και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Κατσανιώτης, που επισκέφθηκε πρώτη φορά το νησί, συναντήθηκε με την εκεί ομογένεια, τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, Κύριλλο, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τα Ομογενειακά Σχολεία.

H Sozcu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την είδηση της παρουσίας Βαρθολομαίου, χαρακτηρίζοντάς τον «Πατριάρχη Φαναρίου» και του Κατσανιώτη στην Ιμβρο, σημειώνοντας πως ο ναός βρίσκεται σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και ψηλότερα σημεία του νησιού, ανοίγοντας τις πόρτες του για τους πιστούς 55 χρόνια μετά και αφού προηγήθηκαν αναστηλωτικές εργασίες ενός έτους.



Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνικό φρίκης στη Θεσσαλονίκη: «Παρίστανε τον αστυνομικό και με βίασε» - Ο 39χρονος δράστης ήταν προφυλακισμένος για φόνο

Τα κρούσματα της Omicron δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωσή τους σε πολλές χώρες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Στα 24.308 τα νέα κρούσματα, 103 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης