Δένδιας: Τα είπε τηλεφωνικά με τον Λαβρόφ - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Ουκρανία, Καζακστάν

Δένδιας: Τα είπε τηλεφωνικά με τον Λαβρόφ - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Ουκρανία, Καζακστάν

Στη συνομιλία των δυο ΥΠΕΞ επιβεβαιώθηκε η διάθεση ενίσχυσης των πολιτιστικών-ανθρωπιστικών σχέσεων στο πλαίσιο του κοινού Έτους Ιστορίας, που διοργανώνεται κατά τα έτη 2021-2022

dendias-lavrof-twitter
Τηλεφωνική συνομιλία επί διμερών και διεθνών ζητημάτων είχαν σήμερα με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι, στις 8 Δεκεμβρίου 2021 και της τηλεφωνικής επικοινωνίας των πρωθυπουργών των δύο χωρών, που ακολούθησε, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών «συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα της διμερούς ημερήσιας διάταξης» και «επιβεβαιώθηκε η διάθεση ενίσχυσης των πολιτιστικών-ανθρωπιστικών σχέσεων στο πλαίσιο του κοινού Έτους Ιστορίας, που διοργανώνεται κατά τα έτη 2021-2022», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μέσω των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ρωσίας, διεθνή και περιφερειακά προβλήματα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις συναντήσεις (σ.σ. ΗΠΑ-Ρωσίας) στη Γενεύη και (σ.σ. ΝΑΤΟ-Ρωσίας) στις Βρυξέλλες για τις εγγυήσεις ασφάλειας στην Ευρώπη. Από ρωσικής πλευράς αποτιμήθηκε εκτενώς η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, οι οδοί ομαλοποίησής της «στη βάση της άνευ όρων εκπλήρωσης του "πακέτου μέτρων" του Μινσκ», ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του «για την πορεία της ειρηνευτικής επιχείρησης του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας στο Καζακστάν, έπειτα από αίτημα του προέδρου της χώρας Ζ. Τοκάεφ», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι δύο υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις και για τη διευθέτηση στη Λιβύη και τη Συρία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο βουλευτής της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας

Κίνα: Σε τριτοκοσμικά «στρατόπεδα καραντίνας» απομονώνονται οι πολίτες ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά

Οδηγίες από τους παιδιάτρους για τον εμβολιασμό παιδιών κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης