Ερντογάν: Υπόσχεται τουρκικό... F-35 έως το 2023

Παραδέχτηκε πως η χώρα υφίσταται εμπάργκο στρατιωτικού υλικού από πολλές χώρες και πως το πρόγραμμα συμπαραγωγής αμερικανικών F35 έληξε άδοξα

Τουρκικό F35 έως το 2023, υπόσχεται στους συμπατριώτες του ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ως απάντηση στον αποκλεισμό από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ. Η Άγκυρα υπολόγιζε πως θα παραλάβει 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35, δημιουργώντας πλέον σοβαρό πρόβλημα στην Π.Α. της χώρας.

«Τώρα ήρθε η ώρα για το Εθνικό μαχητικά αεροσκάφος, ένα από τα σημαντικότερα έργα αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας. Σημαία της Τουρκίας» σχολίασε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.



Ο αποκλεισμός της Τουρκίας από την συμπαραγωγή των F35, και το εμπάργκο στρατιωτικού υλικού από πολλές χώρες, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Ο Ερντογάν παραδέχτηκε και επίσημα πως η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα από το εμπάργκο όπλων, αλλά έδειξε να μην ενοχλείται λέγοντας πως η χώρα μπορεί να κατασκευάσει τα δικά της οπλικά συστήματα.

Βάζοντας ως ορόσημο το 2023, προεκλογική χρονιά για τον ίδιο, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε στους συμπατριώτες τους εθνικό μαχητικό αεροσκάφος λίαν συντόμως. Αναλυτές εκτιμούν ωστόσο, πως πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα, αφού και ο χρόνος και τα μέσα δεν αρκούν προκειμένου η Τουρκία να προχωρήσει στον σχεδιασμό και στην παραγωγή δικού της μαχητικού.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινάει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

«Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα» λέει ο Πλεύρης

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία - Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr