Νοτοπούλου: Έχασα την ακοή μου από σπάνιο αυτοάνοσο

Νοτοπούλου: Έχασα την ακοή μου από σπάνιο αυτοάνοσο

«Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση», αποκάλυψε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ 

NOTOPOULOU2
Για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που την έκανε να δει τη ζωή της με άλλο μάτι, μίλησε η βουλευτής Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως είπε στο Thestival πρόκειται για ένα ιατρικό θέμα το οποίο «δεν είναι πολύ γνωστό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι «πρόκειται για ένα σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο τόσο επιθετικό» που όπως τόνισε την «έφερε με σοκαριστικό τρόπο αντιμέτωπη με όλα».

«Κυριολεκτικά χρειάστηκε να παλέψω για τη ζωή μου τους πρώτους μήνες. Και η επαναφορά σε μία ομαλότητα ήταν εξαιρετικά αβέβαιη. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά έμαθα να υπάρχω με άλλο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε η ίδια, «ήταν εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική η προσπάθεια. Χρειάστηκα βοήθεια και υποστήριξη για να αποδεχτώ και να αγαπήσω τον καινούριο μου εαυτό με την αναπηρία, να πιστέψω πως μπορώ. Μετά από όλα αυτά που πέρασα το μόνο που έχει σημασία είναι να έχω γεμάτη την καρδιά μου και να είμαι χρήσιμη. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω ανθρώπους δίπλα μου που με κράτησαν όρθια όταν λύγισα, που με στηρίζουν καθημερινά, που με εμπιστεύονται».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επέλεξε να μιλήσει «ανοιχτά για το κομμάτι της αναπηρίας» που έχει προκειμένου,  όπως είπε, να «ενθαρρύνει τους ανθρώπους που ξαφνικά ένα συμβάν από το πουθενά, τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια» και συμπληρώνει:

«Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση. Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή και χρειάζεται να καταβάλλω διαρκώς το μέγιστο της προσοχής μου. Καλά τώρα με τις μάσκες η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Κλείσιμο
Η ίδια καταλήγοντας είπε: «Γενικά μιλώντας, είναι ένας κόσμος φτιαγμένος μόνο για όσους ακούν κανονικά. Ευτυχώς η τεχνολογία βοηθά καταλυτικά στο να είσαι λειτουργικός. Και είναι ευθύνη της Πολιτείας να την καταστήσει προσβάσιμη σε όλους. Και η κοινωνία να δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες. Η καθημερινότητα είναι κουραστική και δύσκολη είμαι όμως λειτουργική. Προχωράω. Αλλά μου λείπει η μουσική πολύ… τα τραγούδια…».

Ειδήσεις σήμερα:

Το κόστος επιστροφής των δώρων είναι τόσο μεγάλο, που εταιρείες... τα χαρίζουν στους καταναλωτές!

«Θρίλερ» με μυστηριώδη εξαφάνιση επιχειρηματία από το Μενίδι

Μητσοτάκης με Τσιόδρα και Πλεύρη αποφασίζουν νέα μέτρα - Για 30.000 κρούσματα προειδοποιεί ο Τζανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης