ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για Κάρολο Παπούλια: «Ξεχάσατε» την επίθεση στην παρέλαση του 2011

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για Κάρολο Παπούλια: «Ξεχάσατε» την επίθεση στην παρέλαση του 2011

Θα περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική αναφέρει η ΝΔ η οποία υπενθύμισε τα γεγονότα του Οκτωβρίου 2021 όταν ματαιώθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

1716916
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σε ανακοίνωση του το γραφειο Τύπου της Νεας Δημοκρατίας. Αιτία ήταν η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια με την οποία  - όπως επισημαίνει η ΝΔ - απουσιάζει η αποιαδήποτε αναφορά ή αυτοκριτική για τα «μελανά περιστατικά» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε «αυθόρμητες εκδηλώσεις αγανάτησης».

Στην  ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξης:

«H μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Προσφέρεται όμως για αναστοχασμό για τη στάση που κράτησε ο καθένας σε κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του. Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους "μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία". Τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Omicron: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη «σκιά» της - Οδηγίες για προστασία και μείωση της διασποράς

Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τέσσερις νέες καταγγελίες» - Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο παρουσιαστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης