Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Από τους στόχους σας στο μεταναστευτικό απουσίαζαν η Ελλάδα και οι Έλληνες

Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Από τους στόχους σας στο μεταναστευτικό απουσίαζαν η Ελλάδα και οι Έλληνες

Τι είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας – Δείτε βίντεο

mitarakis-vouli-654
Αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό είχαν στη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό η χώρα είχε τρεις στόχος οι οποίοι κανένας δεν θα έπρεπε να είναι πάνω από τον άλλον.

«Το μεταναστευτικό είναι δυναμικό ζήτημα, αλλά χρειάζεται τρία πράγματα. Ανθρώπινα δικαιώματα με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη στον ανθρώπινο πόνο, τήρηση διεθνούς δημοκρατικής νομιμότητας και σεβασμός στα γεωπολιτικά δεδομένα, γιατί ξέραμε ότι το μεταναστευτικό ταράζει τις κρατικές αντιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Από πλευράς του, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως οι μεγάλες διαφορές της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της Αριστεράς είναι παραπάνω από εμφανείς και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Δρίτσας. «Μίλησε όχι για ιδεολογικές διαφορές αλλά για πολιτικές που οφείλουμε, στη χώρα μας. Αναφερθήκατε στους τρεις στόχους που είχατε θέσει τότε με τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα. Μιλήσατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας και για τα γεωπολιτικά δεδομένα. Απουσιάζει η Ελλάδα και οι Έλληνες από τους στόχους σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης συνέχισε λέγοντας πως απουσιάζει, από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, η προστασία των νησιών μας, οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού στη χώρα μας, όλα αυτά που βίωσε η Μυτιλήνη, η Χίος, η Κως, η Λέρος, η Ειδομένη, η Αθήνα, άρα απουσιάζει η επίπτωση στη χώρα μας.

Δείτε βίντεο:



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Live η ψυχρή εισβολή της κακοκαιρίας Κάρμελ - Δείτε πού χιονίζει και ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Στράτος Βαλσαμίδης: Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος του 34χρονου ηθοποιού

Ένα βήμα πριν τα capital control και τη δέσμευση καταθέσεων η Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης