Λιακούλη: H ανάπτυξη που προβλέπει η κυβέρνηση δεν αποτελεί κατόρθωμα αλλά οικονομική ήττα

Λιακούλη: H ανάπτυξη που προβλέπει η κυβέρνηση δεν αποτελεί κατόρθωμα αλλά οικονομική ήττα

«Η χώρα χρειάζεται έναν σταθερό και ολοκληρωμένο προϋπολογισμό, με έντονο περιφερειακό χαρακτήρα, με κοινωνικό πρόσημο, με κύριο άξονα την πράσινη ανάπτυξη», υποστήριξε η γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής

liakouli
Την ανάγκη σύνταξης ενός σταθερού και ολοκληρωμένου προϋπολογισμού με κοινωνικό και περιφερειακό χαρακτήρα τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη κατά την τοποθέτησή της στην συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022 που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η χώρα χρειάζεται έναν σταθερό και ολοκληρωμένο προϋπολογισμό, με έντονο περιφερειακό χαρακτήρα, με κοινωνικό πρόσημο, με κύριο άξονα την πράσινη ανάπτυξη. Τονίζετε συνεχώς ότι τη διετία 2021-2022, η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 11,7%, βάσει του προϋπολογισμού, αλλά σύμφωνα με τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ύφεση της χώρας μας ήταν η 2η βαθύτερη της ΕΕ για το 2020.

Επομένως, εάν συγκρίνουμε την πορεία των χωρών της ΕΕ, μάλλον η ανάπτυξη που προβλέπετε δεν αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα, αλλά μια δραματική οικονομική ήττα σας» ανέφερε χαρακτηριστικά

Η ίδια πρόσθεσε σε άλλο σημείο πως «ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε μια δημόσια τοποθέτηση πριν λίγες βδομάδες, αναφερόμενος στην πανδημία και στην οικονομία με εμφαντικό τίτλο «Οι κροίσοι περιφρονούν τους λαούς». Είπε λοιπόν ότι η υγειονομική κρίση της πανδημίας, μπορεί να ήταν ένα ασύμμετρο σοκ για την ανθρωπότητα στην παγκόσμια οικονομία, οι συνέπειες της όμως, εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι εθνικές κυβερνήσεις παράγοντας ωφελημένους και χαμένους. Ποια αλήθεια, είναι η αντιστοιχία των παραπάνω, με τα καθ’ ημάς;»

Κλείσιμο
«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει εδώ και καιρό για τον προϋπολογισμό, που κατέθεσε και καλούμαστε σήμερα να κυρώσουμε. Όμως, εμείς, ευτυχώς, ζούμε στην πραγματικότητα κ. Υπουργέ, αν και κάποιοι μετά την πανηγυρική υποδοχή που μας επεφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εσωτερικές εκλογές μας, περίμεναν ότι θα εμφανίζαμε συμπτώματα έπαρσης, - αλλά αυτά δεν αφορούν πλέον το δικό μας χώρο, - και πραγματικά, δεν καταλαβαίνουμε από που αντλείτε όλη αυτή την αισιοδοξία όσον αφορά στα νούμερα και στους στόχους που θέτετε», υποστήριξε ακόμη.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της πανδημίας υποστηρίζοντας πως «αγγίξαμε το θλιβερό ρεκόρ των 130 νεκρών από κορωνοϊό. Αναρωτιέμαι τι περιμένετε; Τι άλλο θέλετε να συμβεί; Δεν καταφέρατε να πείσετε τον ελληνικό λαό, αποτύχατε να πείσετε, και αποτύχατε διότι ο λαός δεν σας εμπιστεύεται . Τόσο απλά! Εμπιστεύεται την κάθε δοξασία, ιδεοληψία, κομπογιαννιτισμό και δεν εμπιστεύεται εσάς. Σας νίκησε η δοξασία. Σας νίκησε η ιδεοληψία. Σας νίκησε ο κομπογιαννιτισμός.Ποιος φταίει που σας νίκησε; Ο δυνατός νικητής ή εσείς, ο αδύναμος ηττημένος;».



Ειδήσεις σήμερα:

Η Τουρκία να κατανοήσει ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν εκβιάζονται, λέει ο Μητσοτάκης στη Handelsblatt

Παράταση έξι μηνών για τη χρήση του Freedom Pass

Τσιόδρας - Λύτρας: Περισσότεροι θάνατοι στις εκτός Αττικής ΜΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης