Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Λοβέρδος - Σύσκεψη με το επιτελείο του

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Λοβέρδος - Σύσκεψη με το επιτελείο του

«Πρέπει να γίνει σεβαστό το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής» λένε συνεργάτες του - Η φράση αυτή ερμηνεύεται ότι κλίνει προς την στήριξη Ανδρουλάκη - Τηλεφώνημα από Παπανδρέου, για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του - Σύσκεψη αυτή την ώρα με το επιτελείο του

loverdos-arthr
Σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του έχει αυτή την ώρα  ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας δήλωσε ότι θα λάβει την απόφαση με τους συνεργάτες του και θα την γνωστοποιήσει την Τρίτη. Κατά τα φαινόμενα και με βάση τις διαθέσεις των επιτελικών στελεχών του (των βουλευτών που τον στηρίζουν και άλλων στελεχών), πρέπει να αποκλείεται κα’ αρχάς η οποιαδήποτε στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε στις 3 τα ξημερώματα στον κ. Λοβέρδο για να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του για την επαναληπτική Κυριακή, με τον βουλευτή να του απαντά ότι θα μιλήσουν σήμερα (Δευτέρα), χωρίς να του ανοίξει τα χαρτιά του στο παραμικρό.

Η απόρριψη του ενδεχόμενου να στηριχθεί ο πρώην πρωθυπουργός οφείλεται σε πολλούς λόγους, με κυριότερους το γεγονός ότι η εκλογική βάση του κ. Λοβέρδου είναι σε γενικές γραμμές πολύ μακριά από το «κλίμα Παπανδρέου» και επίσης σε πολλές περιπτώσεις οι επιμέρους συγκρούσεις βουλευτών και στελεχών του με ανθρώπους του Γιώργου είναι σφοδρές και αγεφύρωτες.

Επιπλέον, όπως τονίζεται από συνεργάτες του, πρέπει να γίνει σεβαστό το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής, που άφησαν τον κ. Παπανδρέου πολύ πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι ίδιοι συνεργάτες εκτιμούν ότι η διαφορά που απέκτησε ο ευρωβουλευτής από τον πρώην πρωθυπουργό δεν καλύπτεται στο β’ γύρο.

Τα δύο άλλα ενδεχόμενα που πέφτουν στο τραπέζι είναι να επιλέξει η πλευρά Λοβέρδου την ουδετερότητα την ερχόμενη Κυριακή ή να στηρίξει με συγκεκριμένο πλαίσιο τον κ. Ανδρουλάκη. Προς το παρόν δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες, αλλά στελέχη των δύο πλευρών συνομιλούν σε καλό κλίμα. Η βασική εισήγηση που συζητείται είναι για χάρη της ενότητας και εφόσον υπάρξουν κάποιες συνεννοήσεις για θέματα όπως η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ, να δοθεί στήριξη, κάτι που εκτιμάται ως το πιο πιθανό σενάριο. Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν έως το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Από αύριο η προπληρωμή τους

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - ΟΠΕΚΑ: Στις 15 Δεκεμβρίου η πληρωμή της προσαύξησης στους δικαιούχους

Καιρός: Βροχές από το βράδυ στην Αττική, χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στη χώρα από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης