Αχτσιόγλου: Θα αρκούσε ένα «Ναι, το καταργούμε» από τον κ. Χατζηδάκη

Αχτσιόγλου: Θα αρκούσε ένα «Ναι, το καταργούμε» από τον κ. Χατζηδάκη

Για «κατάργηση της δήλωσης υπερεργασίας» εγκαλεί τον Υπουργό Εργασίας, η Τομέαρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου

axtsioglou
«Ο κ. Χατζηδάκης με τη σημερινή ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι καταργεί τη δήλωση της υπερεργασίας, που ο εργοδότης υποχρεούτο να κάνει πριν την πραγματοποίησή της. Μια ρύθμιση που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων από την απλήρωτη δουλειά» αναφέρει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

«Όπως γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι εργαζόμενοι, χρόνος εργασίας που δεν δηλώνεται εκ των προτέρων δεν ελέγχεται και δεν πληρώνεται» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «θα αρκούσαν τρεις λέξεις «Ναι, το καταργούμε», από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες θα έσωζαν τη νεοφιλελεύθερη τιμή του κ. Χατζηδάκη».

«Ωστόσο επέλεξε να γελοιοποιηθεί με λεκτικούς και νοηματικούς ακροβατισμούς. Δικό του θέμα» υπογραμμίζει η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταλήγοντας πως «η πραγματικότητα είναι μία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ένα ακόμη δώρο στην εργοδοτική παραβατικότητα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην απλήρωτη εργασία. Ο οδοστρωτήρας τους δουλεύει υπερωρίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρεμιέρα για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη - Έφθασαν τα πρώτα ελικόπτερα

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Με συνέντευξη στο Anadolu λέει «αντίο» η Ολλανδή δημοσιογράφος στην Ελλάδα

Καταγγελία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό: Η ίδια μηχανή είχε εκτροχιαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης