Επαφή Δένδια με Λε Ντριάν και αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Λιβύη

Επαφή Δένδια με Λε Ντριάν και αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Λιβύη

Πάγια θέση της Ελλάδας η πλήρης και άνευ όρων αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στην παρέμβαση του στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

dendias_tripoli
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γιτ και την Αμερικανίδα εκτελούσα χρέη Βοηθού ΥΠΕΞ, αρμόδια για την Εγγύς Ανατολή, Γιαέλ Λέμπερτ, στο περιθώριο της Συνόδου «Libya Stabilization Initiative», στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

«Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Γάλλο ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit και την Αμερικανίδα εκτελούσα χρέη Βοηθού ΥΠΕΞ, αρμόδια για Εγγύς Ανατολή, Y. Lempert» γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ν. Δένδιας.



Κατά την παραμονή του στην Τρίπολη, ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε τον δήμο του Abu Sliem, τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Λιβύης, όπου ζουν ευάλωτες ομάδες (εσωτερικά εκτοπισμένοι, γυναίκες και παιδιά) προκειμένου να επισκεφθεί το γήπεδο της περιοχής, το οποίο ανακατασκευάζεται με ελληνική χρηματοδότηση στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: «Sport for Peace». Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με εκτοπισμένα παιδιά.

«Συγκινητική υποδοχή στον Δήμο Abusliem. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την ανοικοδόμηση της χώρας χρηματοδοτώντας την ανακατασκευή του Σταδίου του Δήμου στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες "Sport for Peace"», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Πάγια θέση της Ελλάδας η πλήρης και άνευ όρων αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη

Στο μεταξύ, στην παρέμβαση του στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας (1970, 2570 και 2571) που αφορούν, μεταξύ άλλων, το εμπάργκο όπλων (ως γνωστόν η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ειρήνη» για την επιτήρηση του εμπάργκο).

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας, θέση την οποία συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη, για την πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ξένων μαχητών και μισθοφόρων.

Κλείσιμο
Επίσης, τόνισε τη σημασία της διενέργειας των εκλογών στην προκαθορισμένη ημερομηνία, που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, στις 24 Δεκεμβρίου.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δίνεται λιβυκή λύση στις λυβικές προκλήσεις, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τις δικές τους βουλές.

Ειδήσεις σήμερα:

The Bachelor: Ποια θα κάνει την κίνηση - ματ στην καρδιά του Αλέξη;

Αυτοί είναι οι δυο αλλοδαποί που είχαν κάνει 11 ληστείες σε ψιλικατζίδικα της Θεσσαλονίκης

Σπύρος Νικολαΐδης: «Η Άντζελα Γκερέκου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης