Ο Μητσοτάκης συνάντησε στο Μαξίμου, χάρη στο TikTok, την τυφλή podcaster Άννα Μπαλάν

Ο Μητσοτάκης συνάντησε στο Μαξίμου, χάρη στο TikTok, την τυφλή podcaster Άννα Μπαλάν

Μέχρι στιγμής, η Άννα έχει ετοιμάσει 25 επεισόδια από την καθημερινότητά της ως τυφλή στην σημερινή Ελλάδα – Δείτε βίντεο

mitsotakis-tiktoker-5
Φιλική συνάντηση γνωριμίας με τη νεαρή ηθοποιό Άννα Μπαλάν είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυρία Μπαλάν είναι εκ γενετής τυφλή και προσπαθεί, κυρίως μέσω των social media, να παρακινήσει την ελληνική κοινωνία να λαμβάνει περισσότερο υπόψη τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε με όρους TikTok: «Σκηνοθετήθηκε» υποτυπωδώς το πώς κλείστηκε το ραντεβού στο Μαξίμου, καθώς και ένα μέρος της συζήτησης που έγινε δια ζώσης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Άννας Μπαλάν. Η οποία έθεσε κάποια βασικά αιτήματα για τη διευκόλυνση της καθημερινής δραστηριότητας των τυφλών, ενώ ανέφερε -προφανώς κάνοντας χιούμορ- πόσο θα την εξυπηρετούσε ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό της οδηγό.

@anna__balan

Η συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό! #τυφλος #τυφλότητα #πρωθυπουργός #μητσοτακης #greektiktok #fy #foryou #αμεα #ελληνικοτικτοκ #tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - anna__balan


Ούτως ή άλλως, η συνάντηση έγινε σε χαλαρό και εύθυμο κλίμα, χωρίς την επιτήδευση που συνήθως επικρατεί σε ανάλογες επαφές ανάμεσα σε εκπροσώπους ευάλωτων ομάδων και πολιτικούς αξιωματούχους. Παρόλα αυτά, επί της ουσίας, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση με την Άννα Μπαλάν, ο κ. Μητσοτάκης τη διαβεβαίωσε ότι το πολυσέλιδο έγγραφο που είχε στα χέρια του, δηλαδή το πόρισμα έρευνας για ένα σύνολο παραμέτρων που καθορίζουν τη ζωή και την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με οπτική αναπηρία, θα της αποσταλεί σε γραφή Μπράιγ, ώστε να το διαβάσει απευθείας η ίδια. Σαν ένα πρώτο, συμβολικό, βήμα προς την ανάληψη μέτρων ώστε οι τυφλοί Έλληνες πολίτες να νιώθουν λιγότερο παραμελημένοι στην ίδια τους τη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Άννα Μπαλάν έχει δημιουργήσει το podcast «Να δει κανείς ή να μη δει;», το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Apple Podcasts. Μέχρι στιγμής, η Άννα έχει ετοιμάσει 25 επεισόδια από την καθημερινότητά της ως τυφλή στην σημερινή Ελλάδα.

Οι τίτλοι ορισμένων επεισοδίων είναι ενδεικτικοί της προσέγγισης που έχει υιοθετήσει η Άννα Μπαλάν για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην τυφλότητα:

Κλείσιμο
«Πώς μπορεί ένας τυφλός να παίξει στο θέατρο;» «Γκόλμπολ: Γνωρίστε το άθλημα των τυφλών» «Μεγαλώνοντας με έναν τυφλό γονέα» «Μια 'ματιά' στις παιδικές μου αναμνήσεις» κ.λπ.

Τα podcast της Άννας Μπαλάν βρίσκονται ΕΔΩ

Η Άννα Μπαλάν γεννήθηκε στη Μολδαβία και εργάζεται ως ηθοποιός στην Ελλάδα. Όπως γράφει η ίδια προλογίζοντας τo podcast της «Είμαι η Άννα και έχω γεννηθεί με ολική απώλεια όρασης και σε αυτό το podcast θα προσπαθήσω να σας βάλω στον κόσμο μου μέσω της 'οπτικής' μου πάνω σε θέματα που αφορούν την αναπηρία μου και άλλες. Θα ακούσετε μερικές από τις εμπειρίες, απόψεις και συζητήσεις μου με άλλα άτομα με αναπηρία και ελπίζω να μάθετε κάτι καινούργιο και να διαλευκανθούν τυχόν απορίες σας».

Αν έχετε δικές σας απορίες που θα θέλατε να αναφερθούν μπορείτε να μπείτε στην ομάδα μου στο Facebook και να προτείνετε εσείς το θέμα ενός μελλοντικού επεισοδίου ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιο Όρος: Αγνοούνται δύο άτομα – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Σεισμός στην Κρήτη: Προβληματισμένοι οι επιστήμονες για τον μεγάλο μετασεισμό που δεν έρχεται - Τι λένε στο protothema.gr

Κινέζοι αστροναύτες έφθασαν στον διαστημικό τους σταθμό - Θα παραμείνουν για έξι μήνες στο διάστημα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης