Οικονόμου για πλημμύρες στην Εύβοια: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων

Οικονόμου για πλημμύρες στην Εύβοια: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων

Αμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών

5382557
Αμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών από την επέλαση της κακοκαιρίας στην Εύβοια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ.Οικονόμου έκανε εκτενή αναφορά και στις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Ειδικότερα, δήλωσε: 


Η διαδικασία της αποτίμησης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνει με την εγκυρότητα και την ταχύτητα που συνηθίζει ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που έπληξε για μια ακόμη μία φορά την Εύβοια. Όπως πάντοτε, προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Μην έχει κανείς, καμιά αμφιβολία πως ό,τι πρέπει να γίνει για ν’ αποκατασταθούν οι ζημιές και να στηριχθούν οι άνθρωποι, θα γίνει. 

Από τις πυρκαγιές στο τέλος Αυγούστου μέχρι σήμερα, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, έγινε ένας τεράστιος αγώνας δρόμου, για να προφυλάξουμε και να αποκαταστήσουμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, για ν’ αποφύγουμε τα χειρότερα, για να μην έχουμε ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές. Καταλαβαίνει ο καθένας ότι μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, δεν μπορεί να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Παρ’ όλα αυτά, έγιναν φοβερές προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια, τους ανθρώπους εκεί, για να απομακρυνθούν τα καμένα και να αποφύγουμε πολύ πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα και πολύ μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που δυστυχώς συνέβησαν και με τις τελευταίες καταιγίδες.

Μέσα σ’ αυτούς τους δύο μήνες απομακρύνθηκαν οι καμένοι κορμοί, έγιναν  κορμοπλέγματα και μια σειρά από παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν.  Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, με τις ενέργειες αποκατάστασης, θα συνεχιστούν και οι ενέργειες για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Έχουμε αποδείξει, όχι μόνο την ταχύτητα σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση, αλλά και το πόσο γρήγορα βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων. Το τελευταίο παράδειγμα, από το σεισμό στην Κρήτη, έδειξε το πόσο γρήγορα οικονομικά η Πολιτεία ανταποκρίθηκε στο χρέος της. Οι πληγέντες, που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν έξω από τα σπίτια τους, είδαν χρήματα στήριξης στους λογαριασμούς τους. Μιλάμε για πρωτοφανείς ρυθμούς ταχύτητας και ανταπόκρισης της Πολιτείας στις ανάγκες των πολιτών.

Η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό τους, όχι με τους ρυθμούς που είχατε συνηθίσει χρόνια πριν, αλλά με τους ρυθμούς που έμπρακτα αποδείξαμε ότι αποδίδουν το ταχύτερο αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος. 



Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου - Ποιους αφορά, τι πρέπει να ξέρουμε

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Γαλλία: Tο Βραβείο Μπαγιέ των πολεμικών ανταποκριτών δόθηκε σε ανώνυμο φωτογράφο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης