Πλεύρης: Πανδημία ανεμβολίαστων - Το 91% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Πλεύρης: Πανδημία ανεμβολίαστων - Το 91% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

«Όσοι τους κλείνουν το μάτι αναλαμβάνουν το ρίσκο της διασωλήνωσης», τονίζει ο υπουργός Υγείας - «9 στους 10 άνω των 60 ετών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι»

5380691
Σφοδρή επίθεση στα πολιτικά κόμματα που επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά και εκλογικά οφέλη από το κίνημα των αντιεμβολιαστών εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή υπογραμμίζοντας πως αναλαμβάνουν το ρίσκο της αύξησης των διασωληνωμένων.

Ο κ. Πλεύρης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου εξήγησε πως «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων. Το 91% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Οι 9 στους 10 ανω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να δείξουν ορισμένοι εδώ μέσα περισσότερη σοβαρότητα» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «Κάποιοι που εδώ κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από τις ΜΕΘ. Είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι άλλο συμβαίνει και πως ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση. Αν όλοι ήταν εμβολιασμένοι θα μιλούσαμε για διαχειρίσιμη κατάσταση, ούτε καν πανδημία. Οσοι έρχονται εδώ και μας μιλούν για δικαιώματα να αποδέχονται και το ρίσκο να έχουμε ποσοστά 90% ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ».

Παράλληλα απευθυνόμενος στους πολίτες, τους κάλεσε να εμπιστευτούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να απορρίψουν τις θεωρίες συνωμοσίας ενώ τόνισε «Ως πατέρας δύο παιδιών -η κόρη μου σε λίγο κλείνει τα 12 και θα εμβολιαστεί, καλώ τους πολίτες να μη διαβάζουν θεωρίες συνωμοσίες, να πάνε στους παιδιάτρους και να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και αυτούς να εμπιστευτούν. Ο εμβολιασμός σε μικρές ηλικίες δεν είναι πράξη αλτρουισμού αλλά πράξη προστασίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας στο ΘΕΜΑ: «Υποδομές, διαχείριση κρίσεων, ψηφιοποίηση, εκπαίδευση, οι 4 πυλώνες για τον τουρισμό»

Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο - Ποια θα είναι η διαδικασία


Efood: Το Cambridge, η «χρυσή» ιδέα και ο ψηφιακός ακτιβισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης