Κυπριακό: Επιμένει για τα δύο κράτη ο Τατάρ

Κυπριακό: Επιμένει για τα δύο κράτη ο Τατάρ

Τι είπε στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης 

tatar54
Πήγε στη Νέα Υόρκη για να εξηγήσει την πολιτική του για κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς και μια θεσμική σχέση που θα βασίζεται στην συνεργασία μεταξύ δύο κρατών στην Κύπρο, αναφέρει ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θα έχει πρώτα διμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και στις 27 Σεπτεμβρίου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατόπιν πρόσκληση του κ. Γκουτέρες.

Σε ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους για την παρουσία χθες στη Νέα Υόρκη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», ο κ. Τατάρ δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση που βρέθηκε εκεί και ανέφερε πως είχε επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που παρέστησαν στην τελετή.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «η στάση μας είναι ξεκάθαρη και δεν τίθεται θέμα να κάνουμε βήμα πίσω. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, ωστόσο για να μπορέσει αυτός ο διάλογος να έχει νόημα και να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτό είναι εφικτό τηρώντας τις αρχές που ανέφερα. Μια πιθανή συμφωνία για να είναι ρεαλιστική και βιώσιμη, εξαρτάται από την αποδοχή αυτών των αρχών. Επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο με την εφαρμογή αυτών των αρχών. Δοκιμασμένες και ανεπιτυχείς μέθοδοι και φόρμουλες, δεν μπορούν ποτέ να μας οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο».

Με αυτή την αντίληψη και με εποικοδομητική στάση, συνέχισε ο κ. Τατάρ, θα συνεχίσει τις επαφές του στην Νέα Υόρκη.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» από το 1974 μέχρι σήμερα έχει «αντιπροσωπεία» στη Νέα Υόρκη και πως αυτή από το 1975 μέχρι το 1983 αντιπροσώπευε το «τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κρατίδιο» και από το 1983 μέχρι σήμερα την «τδβκ» (ψευδοκράτος).

Την πιο έντονη δράση, συνέχισε, η «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους την έχει στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, διατηρώντας επαφή με τον ΓΓ του ΟΗΕ, τους αντιπροσώπους των μονίμων μελών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Επίσης, πρόσθεσε, έχουν επαφή με δημοσιογράφους αμερικανικών ΜΜΕ αλλά και με Τουρκοκύπριους που μένουν κυρίως στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό από τους παιδίατρους – Πώς θα γίνεται

Οι «Άγγελοι» στο πλευρό της Ιωάννας: Η στήριξη, οι επιπλοκές και οι δυσκολότερες στιγμές

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: Θα μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά, πιθανότατα, δεν θα δει τον Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης