Το Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού νοσοκομείου επισκέφθηκε η Ζωή Ράπτη

ΓΝ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ_20_09_21

Η υφυπουργός Υγείας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Διοικητή κ. Α. Τζανή και του Προέδρου των ΚΤΥΠ κ. Κατσίπο,

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε σήμερα το Παναρκαδικό Γ.Ν.Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», και συγκεκριμένα το Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων και Παιδιών- Εφήβων.

Στην ευρεία σύσκεψη με τον Διοικητή κ. Α. Τζανή και του Προέδρου των ΚΤΥΠ κ. Κατσίπο, η Υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τα δύο έργα που εκτελέστηκαν στο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα:

1) Την Προσθήκη Ολοκληρωμένου Ψ.Τ. Ενηλίκων και Ολοκληρωμένου Ψ.Τ. Παίδων/Εφήβων και
2) Την ενίσχυση μέτρων λειτουργικής ασφάλειας του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας και αναγκαίες προσαρμογές στον Ψυχιατρικό τομέα ενηλίκων.

Το έργο εντάχθηκε και συγχρηματοδοτηθήκε από το ΕΣΠΑ στο Πρόγραμμα 2007-2013 και συνέχισε και στο νέο Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων και παίδων –εφήβων του ΓΝ Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», είναι ένα ανεξάρτητο κτιριακό συγκρότημα δυναμικότητας 42 κλινών και περιλαμβάνει τμήμα Ενηλίκων και τμήμα Παιδιών και Εφήβων.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 42 κλίνες νοσηλείας, εκ των οποίων 8 κλίνες στο τμήμα Παίδων – Εφήβων, 4 κλίνες στα Οξέα –Επείγοντα περιστατικά και 30 κλίνες στο τμήμα Ενηλίκων, εκ των οποίων 20 κλίνες μέσης νοσηλείας και 10 κλίνες βραχείας νοσηλείας. Η κυρία Ράπτη ξεναγήθηκε στους χώρους της Κλινικής, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψής της δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα επισκέφθηκα το Γ.Ν. Τρίπολης για την παραλαβή του ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος, ενηλίκων και παίδων - εφήβων συνολικού εμβαδού 5.341 τμ. Συνολικά θα αναπτυχθούν 42 κλίνες ( 8 παίδων - εφήβων, 30 ενηλίκων και 4 κλίνες οξέων).

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 9.700.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζονται ουσιωδώς οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όχι μόνο στην Αρκαδία, αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ιδίως όσον αφορά τα παιδιά και τους εφήβους, έναν τομέα στον οποίο ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και θέλει να ενισχύσει.

Θέλω να συγχαρώ τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) για την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του ΕΣΠΑ για το έργο που υλοποιείται. Άλλωστε, με την Αρκαδία έχω στενό δεσμό λόγω της καταγωγής μου και δεσμεύομαι να συνδράμω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες πολίτες».

ΓΝ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ_4
ΓΝ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ_5
ΓΝ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ_1
ΓΝ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ_3
ΓΝ_ΤΡΙΠΟΛΗΣ_2

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέθηκαν ο σταυρός και το κινητό του Mad Clip - Ξεκίνησε ο έλεγχος του πραγματογνώμονα της οικογένειας

Μεγαλώνει η βρετανική βασιλική οικογένεια - Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί

Επίθεση με βιτριόλι: Καθηλωτική για ακόμη μια φορά η Ιωάννα - «Γύριζα πλευρά για να μην δω την εικόνα μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης