Πλεύρης: Το 5% των υγειονομικών του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστο - Αποδίδει η υποχρεωτικότητα

Πλεύρης: Το 5% των υγειονομικών του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστο - Αποδίδει η υποχρεωτικότητα

Υπάρχει ανταπόκριση και με την δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε ανέφερε ο υπουργός Υγείας - «Λίγες οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών - Το σύστημα είναι ασφαλές - Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ σε όσους εκδίδουν και σε όσους λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

PLEVRIS
«Πριν την λήψη της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών οι υγειονομικοί του ΕΣΥ ήταν εμβολιασμένοι σε ποσοστό 80%. Πλέον το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 95% γεγονός το οποίο δείχνει ότι το μέτρο αποδίδει».

Αυτό υπογράμμισε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο MEGA και υπογράμμισε ότι υπάρχει ανταπόκριση από μερίδα εργαζομένων και για το μέτρο της δεύτερης ευκαιρίας καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Ο κ. Πλεύρης παραδέχθηκε ότι οι περίπου 5.500 αναστολές δημιουργούν αρρυθμίες στο ΕΣΥ οι οποίες όμως θα αντιμετωπιστούν καθώς υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες που έχουν εμβολιασμένο το σύνολο (100%) του προσωπικού τους.

Όσον αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά που προσκομίστηκαν στις υπηρεσίες από υγειονομικούς ο κ. Πλεύρης είπε ότι ο αριθμός τους ήταν μικρός και ότι το σύστημα έκδοσης είναι ασφαλές.

«Μιλάμε για μικρές και λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών που εκδόθηκαν είτε με αλλαγές κωδικών είτε με πλαστές βεβαιώσεις νόσησης. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις» σημείωσε και πρόσθεσε:  «Κάνουμε αυστηρούς ελέγχους εκεί που υπάρχουν τα ύποπτα περιστατικά»... «Οι πειθαρχικές διαδικασίες οδηγούν σε απόλυση των εμπλεκομένων υπαλλήλων. «Οδηγούν σε απόλυση τον υπάλληλο που το εξεδωσε αλλά και αυτόν που το προσκόμισε» τόνισε με έμφαση.


Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Εκπρόσωποι σούπερ μάρκετ: Δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις τιμές

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκαν οι αριθμοί στις φανέλες, κανείς δεν διάλεξε το νούμερο 7 του Σπανούλη

Τον... χαβά του ο Ερντογάν: Χάθηκαν ιστορικές ευκαιρίες συμφιλίωσης λόγω της αδιάλλακτης Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης