Υπουργείο Εσωτερικών: «Σκούπα» στις 269 παρεκκλίσεις του συστήματος κινητικότητας

Υπουργείο Εσωτερικών: «Σκούπα» στις 269 παρεκκλίσεις του συστήματος κινητικότητας

«Είναι το γαλάζιο κράτος της Δεξιάς αυτοί που κινήθηκαν εκμεταλλευόμενοι τις παρεκκλίσεις και την κινητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ;», λέει ο Μάκης Βορίδης 

voridis34
Να επιλύσει το νομοθετικό αλαλούμ που προκαλούν οι εκατοντάδες παρεκκλίσεις στο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων επιχειρεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου για το lobbying.

Κατά τη συζήτηση των προωθούμενων ρυθμίσεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε την διάταξη που παρέχει τη δυνατότητα σε αποσπασμένους υπαλλήλους να επιλέξουν εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος την μετάταξη τους στον φορέα στον οποίο απασχολούνται ως αποσπασμένοι ή να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της διάταξης τονίζοντας ότι επιλύει ουσιαστικά ζητήματα στελέχωσης προσωπικού που ταλανίζουν τη δημόσια διοίκηση καθώς και την αυτοδιοίκηση ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι οι υπάλληλοι αυτοί είχαν κατά το παρελθόν αξιοποιήσει το ανεξέλεγκτο σύστημα κινητικότητας που εισήγαγε η τότε κυβέρνηση με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί το παράδοξο ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου να είναι υπερστελεχωμένες και ορισμένες άλλες δραματικά υποστελεχωμένες.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε πως τα προηγούμενα χρόνια προστέθηκαν στο σύστημα κινητικότητας 269 παρεκκλίσεις, εξαιρέσεις δηλαδή υπαλλήλων από την διαδικασία, με τις 100 εξ αυτών να νομοθετούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Δικοί μας είναι όλοι αυτοί που κινήθηκαν; Είναι το γαλάζιο κράτος της Δεξιάς αυτοί που κινήθηκαν εκμεταλλευόμενοι τις παρεκκλίσεις και την κινητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε ο υπουργός για να προσθέσει: «Εγώ έχω μία σταθμισμένη προσέγγιση σε αυτά τα θέματα: Οι παρεκκλίσεις είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται, σε ορισμένες στιγμές όμως αποτελούν και αναγκαιότητα. Κάποιες είναι αναγκαίες και πρέπει να εξυπηρετήσουν τον στόχο τους και τον ρόλο τους. Ποιος είναι αυτός; Φτιάχνουμε μία νέα υπηρεσία, δεν μπορούμε να περιμένουμε την τακτική διαδικασία προσλήψεων, δίνουμε τη δυνατότητα με παρέκκλιση να κινηθούν οι υπάλληλοι για να στελεχωθεί η υπηρεσία. Έχει μία λογική αναγκαιότητα» τονίζοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να ξεχειλώνουμε την παρέκκλιση, αυτή πρέπει να είναι ορθολογική και σταθμισμένη».




Ειδήσεις σήμερα

Μίκης Θεοδωράκης: H τελευταία συναυλία που έδωσε το «παρών» το 2019 στο Καλλιμάρμαρο

Ο πολιτικός Μίκης: Τα χρόνια της εξορίας, η ίδρυση του ΠΑΜ και τα βασανιστήρια

Άξιος εστί: Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης - Η ζωή του κορυφαίου των κορυφαίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης