Νίκος Παππάς: Προσωρινή εμπλοκή στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα χειριστεί την υπόθεσή του

Νίκος Παππάς: Προσωρινή εμπλοκή στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα χειριστεί την υπόθεσή του

Η Ολομέλεια της Βουλής άσκησε δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Επικρατείας για «παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή» - Μέλη του Δικαστικού συμβουλίου έχουν κληρωθεί και ως μέλη στην υπόθεση Novartis

nikos_pappas_1
Προσωρινή εμπλοκή παρουσιάστηκε στην συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα χειριστεί την υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Η εμπλοκή οφείλεται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έχουν κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis.

Η Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους, άσκησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή», μετά τις σε βάρος του καταγγελίες από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ειδικότερα, επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 ψήφισαν «ναι», 86 ψήφισαν «όχι», 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκε ένα «άκυρο» ψηφοδέλτιο.

Στην συνέχεια από την Βουλή κληρώθηκαν από τα μέλη του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ποιοι κληρώθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

Συγκεκριμένα, τακτικά μέλη κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κλείσιμο
Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου, με αναπληρωτή της τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ κατατέθηκαν και ενστάσεις από δύο μέλη του. Μέσα στην εβδομάδα θα εξεταστούν οι ενστάσεις.

Το θέμα που απασχολεί τώρα το Δικαστικό Συμβούλιο είναι ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικός εισαγγελέας, τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά. Έτσι, αφού απαντηθούν οι ενστάσεις, θα συγκροτηθεί στην συνέχεια σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά και θα οριστεί ανακριτής.




Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός: Με 46% πάνω έκλεισε ο Ιούλιος


Κύμα καύσωνα στην Ελλάδα: Από τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα των τελευταίων δεκαετιών


Προπονητής Πετρούνια: «Άξιζε τη δεύτερη θέση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης