Βουλή: Πέρασε με 158 «ναι» το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

Βουλή: Πέρασε με 158 «ναι» το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

Κατά ψήφισαν 133 βουλευτής της αντιπολίτευσης - 106 βουλευτές καταψήφισαν το άρθρο 56 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών   «Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο»  είπε η Νίκη Κεραμέως απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ

5348953
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ηλεκτρονική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την» αναβάθμιση του σχολείου, και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Υπέρ του νομοσχεδίου που κατέθεσε προς ψήφιση στην βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ψήφισαν 158 βουλευτές και κατά 133 βουλευτές- δηλαδή από τους 291 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ, επί της αρχής, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ κατά σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Υπέρ του άρθρου 56 που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τάχθηκε επίσης η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας- δηλαδή 158 βουλευτές- ενώ κατά ψήφισαν 106 βουλευτές και παρόντες δήλωσαν 27 (βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και άλλοι).

Το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης που ψήφισε (133) τάχθηκε επίσης κατά του άρθρου 85 για την κατάργηση-συγχώνευση ΑΕΙ, ενώ το υπερψήφισαν 158 της συμπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν 291 βουλευτές, καθώς κάποιοι είναι αδειούχοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Χαρά Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ.

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο 

«Συγκρούονται δύο κόσμοι σήμερα. Ο κόσμος τής κυβέρνησης, που κατέθεσε το νομοσχέδιο για την παιδεία, την αυτονομία και την ελευθερία του σχολείου και των εκπαιδευτικών, και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε τροπολογίες με τις οποίες ζητά την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων και την σύνδεση τους με την χρηματοδότηση».

Με αυτή την φράση, έκλεισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Κλείσιμο
Η κυρία Κεραμέως μίλησε για «10 αλήθειες του νομοσχεδίου που προωθούν τις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές αλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και δημιουργούν το σχολείο του μέλλοντος, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση απύθμενη υποκρισία.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εξαπολύσει εναντίον της έναν λυσσαλέο πόλεμο.

Η υπουργός Παιδείας κατήγγειλε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει οργανώσει το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και για την παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Μάλιστα όπως είπε, η ίδια δέχτηκε ένα τέτοιο μέιλ με το οποίο την καλούσε να συνυπογράψει το ψήφισα για την κατάργηση της ΕΒΕ και την παραίτηση της.

«Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο. Οργανώσατε το διαδικτυακό ψήφισμα ζητώντας την παραίτηση μου. Μην ισχυρίζεστε ότι είναι μια κίνηση χωρίς κομματική καθοδήγηση. Όλα τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ στέλνουν μέιλ που λένε πάτα εδώ για να επικυρώσεις την υπογραφή σου. Και στο δικό μου μέιλ έφτασε ένα τέτοιο. Μην καρφώνεστε τόσο. Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα και πέστε ότι η βούληση σας είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

«Δύο κόσμοι, λοιπόν, συγκρούονται μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από τη μια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία και από την άλλη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων, όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Στον δικό μας κόσμο, θα αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο αυτόνομο σχολείο και για μια παιδεία πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ωθεί στην ανέλιξη, θα δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στους μαθητές, θα είναι κοντά στην ελληνική κοινωνία και θα είναι μέσο ανάπτυξης και προόδου. Γιατί η παιδεία που δίνουμε σήμερα στα παιδιά μας θα ορίσει και το μέλλον της χώρας. Εμείς, για αυτήν την Ελλάδα θα αγωνιζόμαστε», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού για τα 5.000.000 εμβολιασμένων πολιτών

Εκτοξεύονται τα κέρδη της Pfizer - Τι έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης