Τσακλόγλου: Επιταχύνεται η απονομή εκκρεμών συντάξεων

Τσακλόγλου: Επιταχύνεται η απονομή εκκρεμών συντάξεων

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στην Βουλή ο υφυπουργός υπουργός Εργασίας, οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Απριλίου σε 132.605 

tsakloglou
Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι εκκρεμείς συντάξεις παρά την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στην Βουλή ο υφυπουργός υπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Απριλίου σε 132.605, μειωμένες κατά περίπου 45.000 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 (178.327).

Ο κ. Τσακλόγου υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι η απονομή των συντάξεων έχει επιταχυνθεί ωστόσο απαιτείται ακόμα χρόνος για να πιαστεί ο στόχος για διεκπεραίωση 30.000 συνταξιοδοτικών αιτημάτων το μήνα.

«Συμφώνα με στοιχεία του ΑΤΛΑΣ για την μηνιαία απεικόνιση των απονομών φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Οι ρυθμοί διεκπεραίωσης έχουν αυξηθεί. Τον Απρίλιο 2021 ολοκληρώθηκαν 18.531 αιτήματα όταν τον Απρίλιο του 2020 - εν μέσω πανδημίας -διεκπεραιώθηκαν 7.071 αιτήματα ενώ τον Απρίλιο του 2019 ολοκληρώθηκαν 10.633 αιτήματα. Στόχος να ολοκληρώνονται 30.000 αιτήματα μηνιαίως» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανησυχία για τη μετατόπιση της επιδημίας στους 40χρονους και άνω - Θετικά τα πρώτα δείγματα από τα μέτρα

«Καμπανάκι» από Παγώνη: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Το 70% δεν έχει εμβολιαστεί

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 18χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης