Κόντρα Αυγενάκη - Μωραΐτη για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων

Κόντρα Αυγενάκη - Μωραΐτη για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων

 «Περιμέναμε πιο ξεκάθαρη θέση από FIFA και UEFA, στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης - Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ με με το γεγονός ότι ο υπουργός δεν αποκάλεσε τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα

macedonian23
Αιχμές για την στάση της FIFA και UEFA στο ζήτημα της ονομασίας που χρησιμοποίησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βορείου Μακεδονίας στην διοργάνωση του Euro επιφύλαξε κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου η οποία γίνεται με την συμμετοχή εκπροσώπων των FIFA – UEFA ο κ. Αυγενάκης είπε σχετικά «Περιμέναμε πιο ξεκάθαρη θέση από FIFA και UEFA, στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων».

Η αντίδραση ωστόσο ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Θάνο Μωραΐτη να εκφράζει την δυσφορία του για το γεγονός ότι ο υπουργός δεν αποκάλεσε την γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα αλλά ως «Σκόπια».

«Υπάρχουν υπουργοί που αποδέχονται την συμφωνία των Πρεσπών και μιλούν για Βόρεια Μακεδονία. Υπάρχουν άλλοι που μιλούν για «γειτονική χώρα» και υπάρχει και ο κ. Αυγενάκης που μιλά για «ομοσπονδία των Σκοπίων. Είναι πικρό το ποτήρι το οποίο οι συνάδελφοι της ΝΔ θα πρέπει να το πιουν μέχρι τέλους. Η ΝΔ δίχασε προεκλογικά την κοινωνία πάνω στο θέμα αυτό. Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Βασίλης Διγαλάκης εξήγησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το ατόπημα έγινε από την Βόρεια Μακεδονία στο Euro».


Ειδήσεις σήμερα

Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για... φόρους και εισφορές!

Σοκ από την αύξηση των κρουσμάτων: Επιστρέφει η μάσκα παντού

Ε
πιστροφή σε μέτρα και πρόστιμα: Nύχτα και νεολαία τρομάζουν για 4ο σκληρό κύμα της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης